Studio Alphen pakt extra groot uit met Sintvoorieder1 actieweek

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De radio- en televisie-uitzendingen van Studio Alphen staan in de week van 18 tot en met 22 november in het teken van de inzamelactie Sintvoorieder1. De uitzendingen worden tijdens de actie live vanuit de bibliotheek aan de Aarkade gemaakt. Vanwege het vijftienjarig jubileum van Stichting Sintvoorieder1 pakt Studio Alphen extra groot uit, met onder andere een feestavond op donderdagavond. 

Net als vorig jaar kunnen kijkers en luisteraars de hele week cadeaus brengen naar de bibliotheek. De cadeaus zijn bestemd voor gezinnen die anders niet voldoende geld hebben om het Sinterklaasfeest te vieren. De actie is die week dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur live op radio en televisie te volgen. Donderdagavond staat een speciale feestavond vol artiesten op het programma, de uitzending duurt die dag tot 21.00 uur.

Goedgevuld programma

In de bibliotheek komen naast donateurs de hele week gasten langs die zich inzetten voor mensen die in armoede leven of zelf in een vergelijkbare situatie zitten of gezeten hebben. De radiostudio is opgebouwd in het makerslab, centraal op de begane grond van de bibliotheek. De cadeautjes worden aangenomen in het speciaal ingerichte cadeaumagazijn in de leeshoek van Kade 10, de oud-horecagelegenheid van de bibliotheek. 

Van de ingezamelde cadeaus worden door Stichting Sintvoorieder1 pakketten samengesteld per leeftijdscategorie. Via voedselbanken en andere maatschappelijke organisaties waar de stichting mee samenwerkt, komen de pakketten op de juiste plek terecht. In gemeente Alphen aan den Rijn zijn dat onder andere de Voedsel- en de Kledingbank. De cadeaus met een maximale waarde van 25 euro zijn bestemd voor kinderen in de leeftijd van nul tot en met zeventien jaar.

Nieuwe inzamelpunten in de regio

Studio Alphen haakt hiermee aan bij een initiatief van Omroep West en Stichting Sintvoorieder1, in samenwerking met lokale omroepen uit de regio. Tijdens de actieweek kunnen nieuwe cadeaus ingeleverd worden bij de bibliotheken in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Ook media-partners Studio Kaag en Braassem en RTV Hollands-Midden doen mee, inzamelpunten in die regio zijn in de bibliotheek in Ter Aar en in Roelofarendsveen. 

Afgelopen jaar heeft de actie in gemeente Alphen aan den Rijn 6879 cadeaus opgeleverd, in totaal leverde de actie van Omroep West 88.283 cadeaus op. Studio Alphen roept iedereen die een steentje wil bijdragen op om een actie te verzinnen en daarmee cadeaus op te halen. Acties kunnen worden aangemeld via sint@studioalphen.nl.  

Lees ook: Inzamelactie Sintvoorieder1: in totaal zijn er 6879 cadeautjes gedoneerd