Teamleider Ashram College op non-actief na beschuldiging leerling

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 26-jarige teamleider en docent van het Ashram College, die eerder op sociale media van seksueel grensoverschrijdend gedrag werd beticht, is door de directie op non-actief gesteld. Naar aanleiding van berichtgeving over de medewerker van de school heeft één van de leerlingen met haar ouders melding gemaakt van een voorval dat zich enkele jaren geleden zou hebben afgespeeld.

'Gezien de aard van de klacht en de onderliggende feiten is er voor ons voldoende aanleiding om een nader onderzoek in te stellen', schrijft Henk Fledderus, directeur van het Ashram College, in een mail aan de ouders en verzorgers van de leerlingen. 'De nieuwe informatie die vandaag naar voren is gekomen, heeft iedereen op school onaangenaam verrast.' In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek heeft de middelbare school besloten om de teamleider op non-actief te stellen.

De directie van de middelbare school deed eerder aangifte wegens smaad tegen de leerling of leerlingen die de berichten over de medewerker op sociale media verspreidden. De teamleider, die ook docent lichamelijke opvoeding is op het Ashram College, zou via WhatsApp gesprekken hebben gehad met een leerlinge uit de tweede klas, meldt het Leidsch Dagblad. De verhalen die op sociale media zijn verschenen zouden anoniem geplaatst zijn. 

'Volstrekt ongegrond'

'Deze berichten zijn volstrekt ongegrond en hebben ons ertoe gebracht om bij de politie aangifte te doen wegens smaad', schreef directeur Henk Fledderus donderdagmiddag in een mail aan ouders. Aan die conclusie houdt de directie nog steeds vast. 'Op basis van de beschikbare informatie hebben we gisteren (donderdag) vastgesteld dat de berichten ongegrond waren en voor ons aanleiding vormden om aangifte wegens smaad te doen', schrijft Fledderus.

Evenals eerder op vrijdagmiddag laat een medewerker van het Ashram College weten dat de school Studio Alphen niet te woord wil staan. Een persbericht, een exacte kopie van de mail aan ouders en verzorgers, is de enige informatie die de school verstrekt over kwestie.

Lees ook: Directeur Ashram doet aangifte tegen leerlingen vanwege smaad