Teleurstellend EK atletiek Femke Pluim: ‘Ik spring niet constant genoeg’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Femke Pluim is er dinsdagavond niet in geslaagd om de finale te bereiken van de Europese kampioenschappen atletiek. Op het onderdeel polsstokhoogspringen kwam de atlete van het Alphense AAV '36 niet in de buurt van een finaleplek.

Waar 4,45 meter - omdat minder atleten dan beoogd de directe kwalificatie-eis van 4,55 meter slechten - voldoende bleek voor een startbewijs voor de eindstrijd, sprong Pluim niet over 4,35 meter heen. Zodoende bleef ze steken op 4,20 meter. Ze werd gedeeld 24ste in de kwalificaties.

Teleurgesteld

'Teleurgesteld, dat ten eerste', reageert Pluim op haar EK-optreden. 'Mijn springen was simpelweg niet constant genoeg om een prestatie van formaat neer te zetten.'

De nummer zes van de vorige EK, die geen gelukkig seizoen kent, sprong dit jaar één keer eerder 4,45 meter. 'Dit is niet wat erin zit', aldus de nationaal recordhouder (4,55 meter) die in 2016 uitkwam op de Olympische Spelen.

'Maar, raar maar waar: ik heb genoten. Oranje aan, tribunes vol, adrealine kick-hoog. Dat gevoel is mooi en machtig.' De EK vinden deze week plaats in het olympisch stadion in Berlijn (Duitsland).

Lees ook: Maureen Koster wil beste 5000 meter van seizoen lopen op EK atletiek

Foto: Bjorn Paree

Foto: Bjorn Paree

Foto: Bjorn Paree