Uit SGP gestapte Gert-Jan Schotanus sluit zich aan bij Nieuw Elan

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Gert-Jan Schotanus staat volgend jaar maart namens Nieuw Elan op de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Schotanus gaat vanaf de volgende gemeenteraadsvergadering deel uitmaken van de Nieuw Elan-fractie, evenals Peter Bontekoe.

Schotanus stapte eind oktober uit de SGP-fractie. Hem was voor de tweede keer op rij het lijsttrekkerschap toegezegd door het partijbestuur, maar na een conflict met commissielid Hans van Kuijk werd fractievoorzitter Schotanus helemaal een plek op SGP's kieslijst ontnomen.

In december wordt duidelijk op welke plek Schotanus komt te staan. De oud-wethouder van Boskoop krijgt in ieder geval een hoge plek op de lijst van Nieuw Elan.

Peter Bontekoe

Eerder deze week maakte Peter Bontekoe bekend over te stappen naar Nieuw Elan. Bontekoe brak afgelopen zomer met de CDA-fractie. Nieuw Elan is qua zetels de grootste partij geworden in de gemeenteraad. CDA had zeven zetels, Nieuw Elan zes, maar CDA - dat 1000 stemmen meer kreeg bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen - leverde één zetel in omdat Bontekoe zijn pluche behield en niet teruggaf aan de partij. Nieuw Elan heeft nu acht zetels in de gemeenteraad.