Uitgaanstips van de week: documentaire over Marokkaanse Boskopers in boomkwekerijsector en Fusieconcert

Foto: De Migratiekaravaan

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Deze week staan er verschillende muzikale optredens en een documentaire over Marokkaanse Boskopers op het programma in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is.

In de Oudshoornse Kerk treedt donderdag het klassiek Ciconia Consort op. Tijdens het concert Glas en Staal kunnen luisteraars meereizen naar het tijdperk van componisten zoals Debussy en Ravel waarin verschillende culturen elkaar ontmoeten. De soliste tijdens het concert is harpiste Alexandra Bidi.

De Migratiekaravaan

De documentaire De Migratiekaravaan wordt na een première in Boskoop ook vertoond in Parkvilla. Vrijdag is de documentaire en een foto-expositie te zien waarin een connectie wordt gelegd tussen de migratie en diversiteit aan mensen en planten in Boskoop.

Documentairemaker Rachid el Ousrouti kwam tijdens het 800-jarige jubileum van Boskoop op het idee voor een documentaire over Marokkanen die in de afgelopen zestig jaar in de Boskoopse boomkwekerijsector kwamen werken.

Muzikale evenementen

Theater Castellum is vrijdagavond het decor voor het Fusieconcert voor het tienjarige jubileum sinds de fusering van de gemeente Alphen aan den Rijn. De avond zit vol met bands en jamsessies door muzikanten uit de hele gemeente. Ze herhalen het Fusieconcert van tien jaar geleden. De line-up bestaat uit onder andere The Nada, Stratus, Chill, Bluez Vibe, Hard zat, Ashes of Silence, Brock, Rockhelden, Little Jars, Simon Franken, Blues Night en Lars Ferwerda.

Serious Music Alphen gaat vrijdag terug naar waar het bijna vijftien jaar geleden mee begon: het organiseren van concerten met Nederlandse progrock bands. Er treden drie bands op in Parkvilla tijdens de progrock-avond: Deflexion, For Absent Friends en Squonk.

De Alphense Music Play-in vindt zaterdag plaats in zalencentrum De Bron. Tijdens deze dag vol met workshops kunnen alle leden van alle muziekverenigingen en alle muzikanten daarbuiten mee kunnen doen als je maar een blaasinstrument of slagwerk bespeelt. Aan het einde van de Music Play-in is er een afsluitend concert met meer dan 100 muzikanten. Het evenement begint om 16.30 uur.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Vrienden van Flora Live en Griekse tragedie in Theater Castellum