Winnaar van Fonds Alphen Fotowedstrijd bekend: foto komt twee jaar op Castellum

De winnende foto Foto: Carla Kogelman

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op donderdag 23 november werd tijdens ‘A Night at Castellum’ de winnaar van de Fonds Alphen Fotowedstrijd, FAFOTO23, bekendgemaakt. De foto van winnaar Carla Kogelman wordt twee jaar lang aan de zijgevel van Castellum getoond.

'Het is mooi dat aan het gebouw, dat door velen wellicht door de vorm, de omvang en het materiaal als kil wordt ervaren zo’n ontwapenend en hartverwarmend beeld wordt toegevoegd. Hier zal zeker weer veel over gesproken worden.' aldus Marcel ’t Sas, directeur Castellum. 

De avond

De avond werd gepresenteerd door acteur, schrijver en theatermaker Wilfried de Jong en stond geheel in het teken van fotografie. In de loop van de avond werden de ingezonden foto’s getoond en voorzien van commentaar en livemuziek, verzorgd door de Rotterdamse band Ocobar.

Aan het eind van de avond maakte de voorzitter van Fonds Alphen en omstreken John Kroes de winnaar bekend. De prijs bestaat uit de plaatsing van de foto op de gevel van Castellum en een geldbedrag van duizend euro.  

Kirsten Renaud, hoofdsponsor van het evenement en directeur van Fonds Alphen en omstreken, kijkt positief terug op de avond: 'Mooi dat wij kunnen bijdragen aan de totstandkoming van een spraakmakend beeld op de zijgevel van Castellum, dat het thema van de wedstrijd ‘ont-moeten’ zo treffend weergeeft.'

Carla Kogelman

Carla Kogelman (1961) werkte jarenlang als impresario voor jeugdtheatermakers en studeerde in 2011 af aan de Fotoacademie in Amsterdam. In haar fotowerk legt ze in heel eigen stijl het dagelijkse leven van mensen en vooral kinderen vast. Haar andere fascinatie is het leven achter de schermen bij sport, theater en film.

John Kroes, voorzitter Fonds Alphen en omstreken, zei tijdens de uitreiking dat de foto technische klasse met diepgang en emotie combineert. 'Het wekt een gevoel van bevrijding op dat resoneert bij de kijker.'