‘Zalig zitten’ bij Parkvilla: crowdfundingsactie nieuwe stoelen

Parkvilla

ALPHEN AAN DEN RIJN – Nieuwe stoelen voor een goed zitcomfort; dat is het doel van Theater Parkvilla. Het cultuurcentrum roept op om geld voor nieuwe stoelen te doneren via een crowdfundingscampagne.

In 2020 heeft het filmhuis tweedehandsstoelen neergezet, waarmee de organisatie weer jaren vooruit dacht te kunnen. Dit blijkt echter niet het geval. De bioscoopstoelen zijn weer aan vervanging toe. ‘We hopen dat veel mensen en bedrijven Parkvilla een warm hart toedragen. Door middel van een donatie is het mogelijk de authenticiteit van de zaal te behouden en bezoekers optimaal zitcomfort te bieden’, aldus Cindy van der Hoorn, coördinator van het filmhuis. ‘Iedere bijdrage is welkom.’

Naast vervanging van de stoelen staat ook het toevoegen van extra aankleding op het verlanglijstje, in de vorm van Art Deco wandlampen. In totaal gaat het om kosten van 35.000 euro.

Vernieuwing

Het is niet de eerste keer dat Parkvilla vernieuwt. Zowel de filmserver als de –projector zijn in de afgelopen twee jaar vervangen. ‘De techniek is nu optimaal en daar horen straks ook geheel nieuwe stoelen bij.’

Doneren zelf levert ook misschien nog wat op. Donateurs doen namelijk automatisch mee aan een loterij. Bij een bijdrage van 450 euro of meer, komt er een vermelding op het ‘zalig zitten’ donatiebord, dat in het theater te zien zal zijn.