Straatfeesten Julianastraat keren mogelijk terug

ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinds een jaar worden er geen straatfeesten meer georganiseerd in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Inmiddels wordt er toch weer nagedacht om tijdens de eerstvolgende jaarmarkt een straatfeest te organiseren.

De kosten zijn dermate hoog dat de ondernemers bij het organiseren van het straatfeest een te groot financieel risico lopen. De kosten zijn in de afgelopen jaren enorm opgelopen. Zo moeten er extra beveiligers en meer hekwerk worden ingehuurd. Alle regels bij elkaar opgeteld maakte het voor Alle Hens, Bar Amsterdam en Schatjes niet langer mogelijk om het straatfeest op Koningsdag en de jaarmarkt te organiseren.

De eigenaren van de uitgaansgelegenheden riepen vorig jaar de gemeente Alphen op om minder streng te zijn met de geluidsnorm en hulp te bieden bij het schoonmaken van de straat na zon feest. De gemeente maakt na Koningdag en de jaarmarkt het hele centrum schoon. De organisatoren van de Julianastraat-straatfeesten moeten zelf de Julianastraat schoonvegen. Een regenbui en we draaien verlies, zei Walter Straver (Bar Amsterdam) in april 2014.

Twaalf maanden later, en twee overgeslagen straatfeesten (Koningsdag 2014 en jaarmarkt 2014) verder, wordt er voorzichtig toch weer gesproken over het organiseren van een straatfeest op de dag van de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn: woensdag 16 september. De straatfeesten worden al tientallen jaren georganiseerd tijdens Koningsdag (voorheen Koninginnedag) en de jaarmarkt. Ieder straatfeest wordt door ongeveer 3000 mensen bezocht.