42 verenigingen uit Alphen aan den Rijn zamelen geld in via de Grote Clubactie

Loten verkopen aan de deur voor de grote clubactie Foto: Grote clubactie

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De Grote Clubactie barst los op zaterdag 21 september. In de gemeente Alphen aan den Rijn doen 42 clubs mee met de actie. Het doel is om extra inkomsten voor de club op te halen en daarnaast blijkt het een manier om leden samen te brengen.

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Met de aanschaf van een lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Tachtig procent van het geld is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden clubdoelen gerealiseerd, zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

De Grote Clubactie is een jaarlijks terugkerende landelijke, fondsenwervingsactie die sinds 1972 verenigingen in Nederland ondersteunt bij het ophalen van extra inkomsten.

'Trots op inzet van leden en vrijwilligers'

Directeur van de Grote Clubactie, Frank Molkenboer: ‘Met onze actie geven we leden de kans om binnen korte tijd een grote bijdrage te leveren aan hun vereniging. Verenigingen spelen een belangrijke rol als plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar ze ervaren hoe waardevol het is om bij te dragen aan een gemeenschappelijk doel. Door samen loten te verkopen, kan iedereen op zijn eigen manier het verschil maken. We zijn enorm trots op de inzet van alle leden en vrijwilligers.’

Vorig jaar haalden de verenigingen in de gemeente 128.368,80 euro op, een record voor de gemeente. De trekking van de meer dan een half miljoen prijzen, waaronder een geldprijs van honderduizend euro, vindt plaats op 19 november. 

Lees ook: Aftrap van Nationale Sportweek in Boskoop: 600 leerlingen sporten mee op openingsdag