Aftrap van Nationale Sportweek in Boskoop: 600 leerlingen sporten mee op openingsdag

Kinderen van Rugbyclub Alphen trainen op een veld zonder lijnen en palen Foto: Yvon Groot

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De Nationale Sportweek van 2024 wordt vrijdag geopend in Boskoop. Vier basisscholen en acht sportaanbieders werken samen voor de sportieve opening van de sportweek die plaatsvindt van 20 tot en met 29 september.

Het programma van deze tien dagen is volgens de organisatie heel divers. Tijdens deze editie doen er vier basisscholen mee aan de openingsfestiviteiten: De Immanuelschool, De Hortus, De Zevensprong en Rehoboth. Ongeveer 600 leerlingen van groep 5 tot en met 8 op deze scholen sporten mee op de openingsdag van de sportweek.

‘De opening van de Nationale Sportweek markeert het begin van tien dagen vol beweegaanbod. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners van Alphen aan den Rijn in beweging te krijgen en hen te laten ervaren hoe leuk en belangrijk sporten is. Met een divers aanbod aan activiteiten en de betrokkenheid van sportaanbieders, wordt het een sportweek worden om niet snel te vergeten’, schrijft de gemeente Alphen aan den Rijn.

Activiteiten bij verschillende sportverenigingen

De kinderen kunnen dankzij verschillende sportaanbieders kennismaken met diverse sportactiviteiten. Atletiekvereniging AV’47 brengt de leerlingen de kneepjes bij van de verschillende sportvormen in atletiek. Voetbalvereniging Floreant helpt de kinderen met het bijslijpen van hun voetbalvaardigheden. Bij Sportcentrum Midden Boskoop kunnen de basisscholieren tennissen en padellen.

Daarnaast is er een speurtocht bij Manage Bentwoud waarbij leerlingen meer kunnen leren over paarden en het leven op de manege. Volleybalvereniging Timios is aanwezig om een beachvolleybal clinic te geven. Ook Rugby Club Alphen, Studio Forza (dansen) en Alphen Eagles (Flag Football) bieden activiteiten aan op de eerste dag van de Nationale Sportweek.

Kijk voor het gehele aanbod aan sportactiviteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn tijdens de Nationale Sportweek op deze website.

Lees ook: Olympische en paralympische sporters uit gemeente gehuldigd: ‘Mooi om zo te worden gewaardeerd’

Bekijk hieronder de videoreportage van de opening van de Nationale Sportweek in Hazerswoude-Rijndijk in 2023.