Alphenaar niet meer verdacht van betrokkenheid bij dood van Kroaat na ruzie om 1.000 kilo cocaïne

Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN – Een man uit Alphen aan den Rijn die betrokken was bij een ruzie over ongeveer 1.000 kilo cocaïne wordt door de rechtbank van Alkmaar niet meer verdacht van doodslag van de Kroatische Herni Lukačević. Dat meldt NH Nieuws. In september 2022 overleed de 54-jarige Lukačević bij een loods in Medemblik na een vermoedelijke ruzie over een grote hoeveelheid drugs.

De 28-jarige Alphenaar C.R. is niet de enige verdachte die terechtstaat in de rechtszaak over de dood van Lukačević. Ook M.F. uit Amstelveen wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Kroaat. F. wordt ervan verdacht dat hij Lukačević dood zou hebben gereden met een auto. Tijdens de ruzie over 1.000 kilo cocaïne werden ook meerdere keren schoten gelost.

Cocaïnehandel en verdwijnen van bewijsmateriaal

R. en F. werden een half jaar na de dood van de Kroaat aangehouden. Destijds werden ze verdacht van doodslag op Lukačević. Beide verdachten mochten echter sinds vorig jaar de rechtszaak in vrijheid afwachten.

De verdachte uit Amstelveen wordt nog wel verdacht van handel in cocaïne en doodslag van de Kroaat. De Alphense C.R. wordt niet meer verdacht van doodslag, maar wel van handel in cocaïne en het verdwijnen van bewijsmateriaal. Het is nog niet bekend wanneer de strafzaak inhoudelijk zal worden behandeld.

Lees ook: Alphenaar opgepakt door politie bij groot drugslab in Brabant