Uitgaanstips van de week: Vrienden van Flora Live en Griekse tragedie in Theater Castellum

Foto: Facebook - Have A Cigar

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Een eeuwenoude Griekse tragedie en een muziekavond met lokaal en regionaal talent in Boskoop. Dit en meer staat komende week in de gemeente Alphen aan den Rijn op het programma. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is.

Op donderdag 17 oktober voert de theatergroep Playback een voorstelling op in Parkvilla over hoe je je kind kunt helpen bij het aangeven van grenzen als het gaat om een biertje of drugs. En hoe je jongeren kritisch aan het denken zet over wat normaal is en wat niet. Op een luchtige wijze houden zij de ouders een spiegel voor de hand van herkenbare scènes.

Een dag later is het de beurt aan TTFolk die nummers van The Magpies spelen in De Ridderhof. Deze Britse folkband is hard op weg om een bekend gezicht in de hedendaagse rootsscene te worden. De muziek is geïnspireerd door traditionele Keltische Folk, bluegrass en de zogenaamde ‘Appalachian’ sound uit het oosten van de Verenigde Staten.

Vrienden van Flora Live

Op zaterdag 19 oktober jaar presenteert Flora Boskoop weer een grootse muziekavond met veel lokaal en regionaal muziektalent. Negentien bands uit de regio trakteren de bezoekers in vier zalen op één groot muzikaal feest. Onder andere Have A Cigar, Messed Up!, Les Grunges, Blues After Seven en Band Zonder Grenzen zijn van de partij bij Vrienden van Flora Live.

In Theater Castellum brengt Het Nationale Theater op dinsdag 22 oktober een moderne versie van de eeuwenoude Griekse tragedie Antigone, dé klassieker over de jonge, opstandige vrouw. Nina Spijkers regisseert een muzikale voorstelling, over familie, politiek, stabiliteit en rebellie, die draait om de vraag: wat weegt zwaarder, het maatschappelijke of het individuele belang?

Lees ook: Uitgaanstips van de week: festival, open dag van De Werf en voorstelling van Rundfunk