Alphense band De Grote wil met nieuwe single naar Regio Songfestival

Foto: Jean-Paul Karting

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense funk-/hiphopband De Grote hoopt zich binnenkort te plaatsen voor het Regio Songfestival. Bij deze wedstrijd mogen alle regionale omroepen één act afvaardigen. Die act vertegenwoordigt dan de hele regio. De Grote zit bij de laatste vijf van Omroep West, dat onze regio vertegenwoordigt.

Dat doet de band met hun nieuwe nummer 'Vibe'. 'Met dit nummer hopen we straks natuurlijk Omroep West te vertegenwoordigen in Maastricht waar de uiteindelijke finale gehouden zal worden', vertelt zanger Alex Schoneveld in De Ochtendshow van Studio Alphen.

'De timing was perfect'

Toen de band hoorde van het regionale Songfestival werd al snel duidelijk met welke track zij wilden deelnemen. 'We dachten gelijk: We hebben wel een track liggen die goed kan werken voor deze wedstrijd. Het nummer was nog niet opgenomen maar het lag al wel op de plank. Het werd sowieso tijd om een nieuw nummer op te nemen dus de timing was eigenlijk perfect', aldus Schoneveld.

De single is ontstaan tijdens een schrijfsessie. 'Tijdens een van de sessies ging ik gewoon achter de instrumenten zitten. Al heel snel kwam het woordje 'vibe' er in naar voren. Toen dacht ik eigenlijk meteen dat het wel kon werken. Ik heb daarna meteen Alex ingeschakeld voor de teksten', vertelt toetsenist Resin Sminia. 

'Vibe'

'De tekst voelt wat 's zomers aan maar gek genoeg we hebben het in de winter geschreven', onthult Schoneveld. 'Het schrijven ging best wel snel vanwege Resins' idee met het woordje 'vibe'. Daar kon ik mooi omheen schrijven en dat ging eigenlijk best wel vlot.'

Het nummer gaat over de vibe die je voelt als je een mooie vrouw ziet staan op een festival. 'Dan begint het hele spel met het oogcontact, is die klik wederzijds? En aan het einde van de avond sta je met haar te dansen. Daar gaat het nummer eigenlijk over', vertelt Schoneveld.

Stemmen 

De Grote heeft de nieuwe single al een aantal keer live gespeeld, 'Op Koningsdag hebben we de track voor het eerst gespeeld in Park Rijnstroom. Het publiek vond het heel tof. Het nummer heeft ook veel interactie dus het was heel gaaf om te zien', aldus de zanger.

Als de band naar het Regio Songfestival wil, moet het genoeg stemmen van het publiek binnenhalen. Dat kan tot 25 september via deze link. Twee dagen later wordt bekend of De Grote naar het Regio Songfestival mag. 

Lees ook: EP release van Alphense band De Grote in Café de EngelenHoek