Alphense spoorwegovergang weer open na aanpassingen: ‘Twee vliegen in één klap’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – De spoorwegovergang bij de Laan der Continenten is sinds dinsdag weer open voor fietsers. ProRail heeft op verzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn de overweg aangepast.

Door de aanpassingen aan de spoorwegovergang is het nu mogelijk om aan beide kanten van de weg in twee richtingen met de fiets het spoor over te steken. ‘De route over het spoor sluit daardoor goed aan op de twee-richtingen fietspaden in de omgeving. Dat vergroot de veiligheid voor fietsers’, meldt de gemeente Alphen aan den Rijn.

De spoorwegovergang bij de Laan der Continenten is vanaf dinsdag 28 mei weer open voor fietsers. Op verzoek van de gemeente heeft ProRail de overweg aangepast. Het is nu mogelijk om aan beide zijden van de weg in twee richtingen met de fiets het spoor over te steken. Daardoor sluit de route over het spoor vanaf vandaag goed aan op alle twee-richtingen fietspaden in de omgeving. Dat vergroot de veiligheid voor fietsers.

Oplossen fietsknelpunten moet fietsen stimuleren

Met het Programma Fietshart werkt de gemeente aan oplossingen voor fietsknelpunten. Het moet voor fietsers gemakkelijker worden en de gemeente hoopt het gebruik van de fiets te stimuleren.

Het aanpassen van de spoorwegovergang was ook een wens van de Fietsersbond. ‘We hebben tijdens de werkzaamheden twee dingen aangepakt: de spoorwegovergang zelf en de fietspaden. Twee vliegen in één klap en minder overlast voor de inwoners’, zegt wethouder Relus Breeuwsma (CDA, verkeer en vervoer).  

Lees ook: Let op: komende week zijn er spoorwegovergangen gesloten en moeten treinreizigers omrijden