Taco Snelleman is scare actor tijdens Halloween Fright Nights: ‘Ik wil echt een beleving meegeven aan de bezoeker’

Foto: Taco Snelleman

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Halloween Fright Nights, en Halloween Spooky Days zijn weer in volle gang. Het is vanaf nu nog tweeënhalve week griezelen geblazen in het pretpark Walibi. Taco Snelleman uit Alphen aan den Rijn is al sinds 2016 scare actor bij de Fright Nights. Ook dit jaar is hij weer van de partij.

Sinds afgelopen jaar is Snelleman scare actor bij de Fright Nights voor kinderen: de Halloween Spooky Days. 'Dat is omdat ik heel erg het spel en de interactie mistte. Bij de Spooky Days vertel je meer een verhaal dan bij de Fright Nights. Ik vind het leuker om echt een verhaal uit te spelen in plaats van iemand even snel te laten schrikken. Ik wil echt een beleving meegeven aan een bezoeker', stelt hij in De Ochtendshow van Studio Alphen.

De Halloween Spooky Days zijn speciaal voor kinderen van zes tot twaalf jaar die voor het eerst kennismaken met Halloween en heeft dus iets meer kindvriendelijke monsters dan Halloween Fright Nights. 

'Realiteit bestaat niet'

Over de rol die Snelleman dit jaar speelt kan hij niet zo veel kwijt. 'Dat is beroepsgeheim', aldus de scare actor. 'Maar rond augustus krijg je je rol te horen en kijk je echt uit naar totdat je mag beginnen. Je leeft tweeënhalve week in een soort bubbel waarbij de realiteit eigenlijk helemaal niet bestaat. Dat vind ik heel vet.'

Snelleman geeft aan ook ooit een klap te hebben gekregen terwijl hij in zijn rol speelde. 'Dat is eigenlijk heel normaal. Sommige mensen geven als schrik-reactie een klap. Dat bedoelen ze niet zo dus ik voel mij ook nooit persoonlijk aangevallen. Het gekste wat ik ooit heb meegemaakt is dat ik een keer door twee mannen op mijn nek ben gegrepen. Zij hadden al een borreltje op. Dat maakt je een beetje angstig maar dat soort dingen gebeuren. Gelukkig hebben we goede beveiliging rondlopen op het park.'

De Walibi Fright Nights en Halloween Spooky Days zijn nog bezig tot en met zondag 3 november.

Lees ook: Dit is het nieuwe concept van ‘Bar Amsterdam’, nieuwe naam onthuld

Luister hieronder naar het interview met Taco Snelleman. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.