Huldiging olympische en paralympische sporters in Alphense centrum bij Jaarmarktestafette

Foto: Ferd Schelleman/TeamNL

ALPHEN AAN DEN RIJN – De olympische en paralympische sporters uit de gemeente Alphen aan den Rijn worden op maandag 16 september gehuldigd in het Alphense centrum. De huldiging vindt plaats op maandagavond bij het Rijnplein in Alphen aan den Rijn om 19.30 uur tijdens de Blanskma Jaarmarktestafette.

Basketballer Arvin Slagter, rolstoeltennisster Lizzy de Greef, parajudoka Daniël Knegt en waterpolo-scheidsrechter Michiel Zwart worden door de gemeente in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties op de Olympische en Paralympische Spelen.

Finalisten en debutanten

Slagter won met de Nederlandse 3x3-basketbalploeg een gouden medaille op de Olympische Spelen. Scheidsrechter Michiel Zwart mocht de finale van het waterpolotoernooi tussen Servië en Kroatië fluiten.

De Greef maakte haar debuut op de Paralympische Spelen. Ze werd vroegtijdig uitgeschakeld in de eerste ronde van het enkelspel. Bij het dubbelspel bereikte de 20-jarige Alphense samen met Jinte Bos de kwartfinale. Ook parajudoka Daniël Knegt uit Hazerswoude-Dorp maakte zijn debuut op de Paralympische Spelen. Hij was de tweede Nederlandse judoka ooit op het toernooi. Knegt deed mee in de klasse J1 +90 kilo en eindigde uiteindelijk op een zevende plaats.

Lees ook: Olympische en Paralympische sporters uit gemeente Alphen aan den Rijn worden gehuldigd