Tennisser van Alphense tennisvereniging al in eerste ronde uitgeschakeld op Olympische Spelen

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Robin Haase is zondag al in de eerste ronde van het enkelspel tennistoernooi op de Olympische Spelen uitgeschakeld. In twee sets verloor de 37-jarige tennisser met 5-7 en 2-6 van Sebastian Ofner uit Oostenrijk. De Nederlander zit nog wel in het dubbeltoernooi van de Olympische Spelen.

Haase kwam afgelopen seizoen voor de Alphense tennisvereniging TEAN uit in de Eredivisie. Uiteindelijk kon hij TEAN niet behoeden voor degradatie uit de hoogste Nederlandse tennisklasse.

Verrassende deelname

Het was voor Haase de derde keer dat hij mee mocht doen aan het enkelspel tennistoernooi op de Olympische Spelen. In 2012 en 2016 verloor hij ook al in de eerste ronde.

Zijn deelname aan het enkelspel op de Olympische Spelen was enigszins een verrassing. Hij werd afgelopen donderdag als reserve toegevoegd. Onder andere nummer één van de wereld Jannik Sinner moest door een blessure afzeggen voor de Olympische Spelen. Door de afmeldingen mocht Haase als nummer 1196 van de wereld opeens toch meedoen aan het enkelspel.

Lees ook: Alphense tennisvereniging degradeert op laatste speeldag uit Eredivisie