Uitgaanstips van de week: voorstellingen en optredens bij Castellum en Parkvilla

Foto: Khabbaz

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - In de komende week is er weer een divers programma aan activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente. Deze week zijn er voorstellingen en optredens. Ook de fietsliefhebbers kunnen weer genieten.

Op 5, 6 en 7 september wordt er een voorstelling gegeven in Theater Castellum door Poductiehuis Alphen, genaamd Kringloop de Hoop. Het verhaal gaat over een kringloopwinkel waarin Djeff, een medewerker van de kringloopwinkel, grootse plannen heeft voor de onderneming. Hij wil de kringloopwinkel een upgrade geven zodat het winstgevend wordt. Volgens hem kunnen de medewerkers ook wel wat merkontwikkeling gebruiken. In zijn ambitie gaat Djeff echter voorbij aan de verhalen achter de spullen en de mensen. 

Het originele script is van het landelijk bekende theatergezelschap Vis à Vis uit Almere. Productiehuis Alphen heeft het script gekregen en naar eigen inzicht aan kunnen passen. De Alphense stichting De Muziekfabriek is betrokken als medeproducent.

Albion UK en Flamborough Head

Op vrijdag 6 september heeft Serious Music Alphen een primeur te pakken met het eerste optreden van Albion UK buiten Engeland. Enkele leden van deze band speelden bij Jethro Tull. De muziek doet je volgens Van den Oever denken aan de middeleeuwen: 'Prachtige rustige melodieën die overgaan in progrock en eindigend in klassiek gitaarspel.'

Flamborough Head zal deze avond de support verzorgen. Deze band is afkomstig uit Driesland en werd begin jaren '90 opgericht. Zij spelen melodieuze en folky rock.

Zin in Zondag

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven organiseert Basta Theater een interactieve theaterontmoeting in Bibliotheek Alphen-Centrum. Ze spelen een aantal scènes die gaan over analfabetisme en laaggeletterdheid. Ze willen met deze middag meer inzicht geven in de problematiek van analfabetisme en laaggeletterdheid. En om dit herkenbaar én bespreekbaar te maken.

BASTA Theater maakt interactieve theatervoorstellingen over sociaal-maatschappelijke problemen. Zo werden bijvoorbeeld voorstellingen ontwikkeld over seksualiteit, pesten/groepsdruk, seksuele intimidatie en machtsmisbruik op de werkvloer. BASTA werkt met de methodiek waarbij samen met het publiek wordt gezocht naar oplossingen voor een voor hen herkenbaar probleem.

Muzikaal ommetje

Voor de cultuur- en fietsliefhebbers is er ook wat te doen. Zij kunnen op zondag 8 september meefietsen met het Muzikale Ommetje in RijnwoudeEr wordt gefietst langs vier locaties in Rijnwoude en per locatie is er een muziekoptreden. De optredens duren een half uur.

De inloop is vanaf 11.30 uur bij locatie 'Boven de Egelantier'. De tocht begint om 12.15 uur.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Alphense centrum bruist tijdens Openingsfestival van cultureel seizoen