Voor het tweede weekend op rij melding babbeltruc in Boskoop, deze keer echte verkopers aan de deur

Politie Foto: John van der Tol

BOSKOOP – De politie is afgelopen weekend ingeschakeld vanwege een verdachte situatie in Boskoop. Een melding leek namelijk verdacht veel op een scenario voor een babbeltruc. Meerdere personen gingen langs de deur bij bewoners van de Kersengaarde om te vragen of ze afvalbakken mochten schoonmaken voor een bepaald bedrag.

In verband met de vele babbeltrucs in de regio is de politie direct op de melding van vrijdag 19 juli afgegaan. Eenmaal ter plaatse bleek dat de verkopers echter geen slechte bedoelingen hadden. Ze waren écht voor een bedrijf aan het venten van huis tot huis.

Babbeltruc en nepagenten in Boskoop

Een week eerder werden wel twee Boskopers om de tuin geleid. Een 98-jarige vrouw uit Boskoop werd slachtoffer van een babbeltruc. De daders deden zich voor als medewerkers van de thuiszorg. Uit het huis van de bejaarde Boskoper werden allerlei waardevolle spullen gestolen.

Een andere Boskoper werd gebeld door iemand die zich voordeed als agent en waarschuwde voor een mogelijke inbraak. Een andere nepagent kwam vervolgens langs om sieraden te registreren, maar ging er met de sieraden vandoor.

Lees ook: Boskopers om de tuin geleid door dieven die zich voordoen als thuiszorg en agent