Ziggo Dome staat op z’n kop voor Het Jostiband Orkest

ZWAMMERDAM - Maandagavond was het dan eindelijk zo ver: het lang verwachte jubileumconcert van Het Jostiband Orkest in de Ziggo Dome. Met 11.000 bezoekers zat de Amsterdamse muziektempel bomvol.

Guus Meeuwis, Gerard Joling, Rene Froger, MAAN, Ellen ten Damme, Remy van Kesteren, Lisa Jacobs en Helemaal Top verzorgden een gastoptreden. Onder meer Brabant, Het kleine cafe en Met bloed, zweet en tranen werden opgevoerd. En dat allemaal onder het toeziend oog van koning Willem-Alexander.

Dit was zo fantastisch. Drie jaar geleden zijn we begonnen met de eerste ideeen en dit is het geworden, zegt Ipse De Bruggen-directeur Jan van Hoek trots. Ja, erg gaaf was het. Alles ging goed, we hebben geen fouten gemaakt en met de artiesten optreden was echt super, vindt orkestlid Inge Beunder.

Studio Alphen zendt dinsdagavond om 20.00 uur een uitgebreide compilatie uit op televisie van Het Jostiband Orkest in de Ziggo Dome. De uitzending wordt de rest van de week nog herhaald. De eerste beelden van het verjaardagsconcert (Het Jostiband Orkest bestaat 50 jaar, red.) kun je alvast onderaan dit bericht kijken.