Vijftig kinderen tijdens 50 kinderendag in het zonnetje gezet: ‘Voor kinderen een lekker dagje eruit’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – 50 kinderen werden afgelopen weekend in het zonnetje gezet tijdens de 50 kinderendag. In de middag mochten ze zich uitleven in het Alphense museumpark Archeon en vervolgens gingen ze eten bij de McDonalds.

‘Het is een kwestie van gunnen, want de wereld is echt ingesteld op alleen maar verkopen en winst maken. Dit niet, het is echt voor de kinderen’, vertelt Harold Koelemij, voorzitter van Stichting Help Anders.

De stichting organiseerde op zaterdag 13 juli voor de vijfde keer de 50 kinderendag om de kinderen een onvergetelijke ervaring te bieden. ‘Het is bedoeld voor kinderen die het kunnen gebruiken’, legt Koelemij uit. ‘Vroeger zeiden we altijd negatief kinderen die het minder hebben, maar dat willen we niet. Het moet iets positiefs zijn, dus daarom zeggen we de kinderen die het kunnen gebruiken.’

Kippenvel

De voorzitter van de stichting is dankbaar: ‘We zijn blij dat we dit jaar weer bij Archeon langs mochten komen. Dit is voor die kinderen echt even lekker een dagje eruit dat ze even niks moeten.’

‘Mijn dag is pas goed om half vijf ’s middags als we de troostdekens uitdelen en dat de kinderen dan zeggen: ‘Meneer ik heb een vriendje gemaakt’ of ‘meneer het was leuk’. Dan krijg ik al kippenvel en daar werk ik een jaar voor’, besluit Koelemij.

Lees ook: Alphenaren zamelen snoep in voor kinderen in armoede: ‘Zij zitten wekenlang thuis in vakantie’