Alphense tennisvereniging degradeert op laatste speeldag uit Eredivisie

Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense tennisvereniging TEAN is op de laatste speeldag van het seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie. Dat kwam door een 2-4 nederlaag zondag in eigen huis tegen LTC Spijkenisse. Na zeven speelronden is TEAN met zeventien punten op de zevende en tevens voorlaatste plaats geëindigd.

Concurrent LTC Naaldwijk nam het in de laatste speelronde op tegen koploper T.C. Suthwalda, die zich al had geplaatst voor de play-offs van de Eredivisie. Naaldwijk won met 5-1 van Suthwalda en klom door die overwinning tijdens de laatste speeldag over TEAN heen op de ranglijst. Uiteindelijk was de achterstand van de Alphense tennisclub op de veilige zesde plaats van Lewabo slechts één punt.

Vorig seizoen werd de ploeg van 'playing captain' Vincent van den Honert nog kampioen in de Hoofdklasse en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. Maar door de nederlaag van afgelopen zondag degradeert TEAN met oud-toptennisser Robin Haase in de gelederen al na één seizoen uit de hoogste Nederlandse tennisklasse.

Lees ook: Alphense tennisvereniging TEAN vanaf april in eredivisie met Robin Haase