Benzineprijs in gemeente Alphen aan den Rijn nipt boven landelijk gemiddelde

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemiddelde benzineprijs per liter in Nederland is afgelopen maand opgelopen tot 2,003 euro. In de gemeente Alphen aan den Rijn betaal je gemiddeld net iets meer dan het landelijke gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.

Voor een liter benzine betaalde je in de gemeente Alphen aan den Rijn in juni ongeveer 2,010 euro. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste tankstation in de gemeente is voor benzine twaalf cent. Voor een volle tank van 50 liter scheelt dit 5,80 euro voor je portemonnee.

Daarnaast betaalde je in onze gemeente in de maand juni gemiddeld 1,742 euro voor een liter diesel. Het verschil tussen het goedkoopste en duurste tankstation in de gemeente is voor diesel zes cent. Als je je auto met 50 liter vol tankt, dan scheelt dat ongeveer drie euro.

Onbemande pomp goedkoper

'De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken', zegt Menno Dijcks, auto-expert bij Independer. 

‘Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost. De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak om door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst’, verklaart Dijcks.

Lees ook: Maatregelen ongelukken fatbikes juridisch lastig: ‘Het gaat hier om een soort nep snorfiets’