Bezwaarmaker tegen woningbouw in Rijnhaven-Oost wordt niet onteigend

Rijnhaven Foto: Michel Looyenstein

ALPHEN AAN DEN RIJN - Omdat er bezwaren zijn tegen project Kickstart aan Rijnhaven-Oost, moeten de eigenaren van nieuwbouwwoningen lang wachten. Ontwikkelaar RuimteMaken B.V. wil daarom dat een bezwaarmaker wordt onteigend. Gemeente Alphen aan den Rijn gaat hier niet mee akkoord.

RuimteMaken B.V. ontwikkelt 48 starterswoningen in project Kickstart. Het appartementencomplex komt direct naast de voormalige PTT-toren te staan. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De uitdaging ligt in de tijd die zit tussen de aankoop van de woningen en de oplevering. De bouw is namelijk vertraagd door bezwaren.

Volgens RuimteMaken is er te weinig aandacht voor de nieuwe bewoners, die lang op hun woning moeten wachten. De projectontwikkelaar wil daarom dat de gemeente een bezwaarmaker onteigend, die blijft volhouden. De gemeente meldt dat belanghebbenden het wettelijk recht hebben om bezwaar te maken tegen een verleende omgevingsvergunning. Daarom zijn er ook geen plannen voor een onteigeningstraject.

Ontwikkeling Rijnhaven-Oost

Rijnhaven-Oost wordt langzaam maar zeker van een bedrijventerrein ontwikkeld naar een woonwijk. Met verschillende bedrijven zijn er onderhandelingen over vertrek en dat kost tijd. Een aantal bedrijven wordt mogelijk onteigend, het gaat daarbij om bedrijven met geluids- of geuroverlast.

Lees ook: ‘Kickstart’ in Rijnhaven: 48 koopwoningen verkocht aan starters