Bomvol festivalterrein: ‘Nee, stilstaan dat bestaat niet’

FLEMMING was de grote ster, zondag op het Zomerspektakel aan het Meer Foto: ANP

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Want ik dans automatisch.' Kinderen staan op tafels en dames zitten op de nek van hun vriendjes. 'Nee, stilstaan dat bestaat niet.' Uit volle borst zingen mensen mee met FLEMMING. 'Vanavond voelt het magisch.' En daarmee ontpopt de jonge zanger zich tot een van de hoogtepunten op het Zomerspektakel aan het Meer in Alphen aan den Rijn afgelopen weekend. 'Zo a-a-automatisch.'

Afgeladen is het festivalterrein zondag om 18.00 uur. Jong en oud, zo'n 15.000 mensen in totaal, is afgekomen op FLEMMING.

Luidkeels wordt er meegezongen en gedanst op nummers als AutomatischAmsterdam en Alles op gevoel. En daar geniet de hoofdpersoon zelf zichtbaar van.

Veel fans van FLEMMING Foto: ANP

De singer-songwriter is razend populair onder kinderen en jongvolwassenen. 'Ik vind hem heel leuk', zegt een meisje. Ze draagt een T-shirt van haar idool. Even verderop heeft een kind een spandoek gemaakt voor de 28-jarige zanger.

'Je wordt gewoon super vrolijk van die muziek', zegt een vrouw met een drankje in haar hand. Ook zij kent veel van zijn liedjes en zingt gezellig mee. 'En hij kan oprecht heel erg goed zingen', vindt ze.

FLEMMING is een van de artiesten die optreedt op de afsluitende avond van het Zomerspektakel aan het Meer. Ook Kraantje Pappie, Snollebollekes en SERA zijn van de partij.

Duizenden mensen gaan in de avonduren los op Welkom in de Feesttent of springen de biertafels bijna kapot als Snollebollekes zijn megahit Links, Rechts inzet.

Snollebollekes treedt op op een vol Zomerspektakel aan het Meer Foto: ANP

Van kerkdienst tot obstacle run

De derde dag van een van de grootste openluchtfestivals in onze regio begint zondagochtend met een openluchtkerkdienst. Ook daar komen duizenden mensen op af.

Ondertussen is de obstacle run aan de gang. Een soort Mud Masters. Kilometers lang banjeren door sloten en de blubber over allerlei obstakels heen.

De afsluitende glijbaan van de obstacle run Foto: ANP

'Het was heel leuk', zegt een kind dat net over de finish is gekomen. Vervolgens begint ze op te noemen wat ze allemaal heeft doorstaan. 'We moesten door het water en klimmen en rennen en springen', ratelt het meisje achter elkaar op.

Hele gezinnen doen mee. Het lastigste moment? 'Dat ik een andere vader op mijn schouders moest nemen', vertelt een man. 'Zo tegen een muur aan, zodat we hoog genoeg waren om de kinderen eroverheen te laten klimmen.'

Foto: Omroep West

Het Zomerspektakel aan het Meer begon vrijdagavond. Zo'n 10.000 mensen kwamen af op dj Afrojack, rapper Snelle en de rockband Krezip.

Op zaterdagavond is er traditiegetrouw Xander & Friends, een variant op Vrienden van Amstel LIVE onder leiding van Xander de Buisonjé.

Lees ook: Tienduizend mensen genieten van optreden wereldberoemde dj