Boskopers om de tuin geleid door dieven die zich voordoen als thuiszorg en agent

Foto: John van der Tol

BOSKOOP – Tot twee keer toe zijn in het afgelopen weekend inwoners van Boskoop slachtoffer geworden van diefstal. Ze werden belazerd door dieven die zich voordeden als thuiszorg en politieagenten.

Een 98-jarige vrouw uit Boskoop werd op vrijdag 12 juli slachtoffer van een babbeltruc door daders die zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. De bejaarde Boskoper is door een vrouw aan de praat gehouden, terwijl een andere man ondertussen allemaal waardevolle spullen uit het huis heeft gestolen. Er is aangifte gedaan en de politie is begonnen met een onderzoek.

Nepagent neemt sieraden mee

Een andere Boskoper werd zaterdag 13 juli gebeld door iemand die zich voordeed als agent. Die vertelde dat er een inbraak had plaatsgevonden en dat er een briefje was aangetroffen waar het adres van de man uit Boskoop op stond. De zogenaamde agent trok daardoor de conclusie dat de Boskoper het volgende slachtoffer zou worden van een inbraak.

De man die zich voordeed als agent vertelde aan de Boskoopse inwoner dat een andere agent langs zou komen om de sieraden te registreren en op die manier te voorkomen dat de sieraden bij een inbraak zouden worden gestolen. De nepagent kwam langs en heeft de sieraden meegenomen naar zijn auto. Vervolgens is hij er met de sieraden vandoor gegaan.

Lees ook: Let op: criminelen gebruiken nieuwe babbeltruc om je huis leeg te halen