Buurtbus Hazerswoude-Dorp zal naar verwachting in 2025 gaan rijden

Foto: Peter Versteeg

HAZERSWOUDE-DORP - De buurtbusvereniging is er. De route ligt klaar en is getest. Nu nog zorgen voor voldoende vrijwilligers om de buurtbus in Hazerswoude-Dorp te bemannen. Dat is in een notendop de stand van zaken.

De buurtbus in Hazerswoude-Dorp is het resultaat van een initiatiefvoorstel uit 2020 van Peter Versteeg, toen raadslid voor Nieuw Elan en tegenwoordig raadslid voor ONS Alphen. Twee jaar later werd een onderzoek naar de haalbaarheid afgerond. En nu is het resultaat dat Buurtbusvereniging Hazerswoude-Dorp is opgericht en dat de route samen met Arriva en Qbuzz is vastgesteld.

De verwachting is dat de buurtbus in 2025 gaat rijden. Op dit moment wordt naar vrijwilligers gezocht die de bussen rijden en die achter de schermen voor een goede organisatie zorgen.

De buurtbus in Hazerswoude-Dorp is de derde buurtbus in gemeente Alphen aan den Rijn. Van de andere twee rijdt de ene een route in Boskoop en de andere een route tussen Alphen-Stad en Zwammerdam. De buurtbus is een aanvulling op de ‘normale’ buslijnen van Arriva, vanaf december Qbuzz, in het buitengebied van gemeente Alphen aan den Rijn.

Route tussen Hazerswoude en Boskoop

De route van de buurtbus is 16 kilometer, met als start- en eindhalte buurthuis De Juffrouw. De rit duurt in totaal ongeveer veertig minuten. De buurtbus doet in het dorp belangrijke voorzieningen aan, zoals onder meer buurthuis De Juffrouw, Polderhuis Het Loo, zorginstelling Driehof, de winkels aan het Ambachtsplein, supermarkten en scholen. De buurtbus rijdt daarna naar Boskoop voor aansluiting met de trein naar Alphen en Gouda. Ook kan worden overgestapt op buurtbus Boskoop en op buslijnen 165 en 187.

Lees ook: Nieuwe buurtbus Hazerswoude-Boskoop rijdt voorlopig nog niet