Caravanstalling Buitenkerk in Zwammerdam wordt legaal

Foto: Jeron Groeneveld

ZWAMMERDAM - De bestaande caravanstalling in een loods aan de Buitenkerk in Zwammerdam wordt gelegaliseerd. Er staan al jaren caravans in een loods op het terrein, maar de loods is eigenlijk bestemd voor het stallen van (agrarische) machines. Voortaan staan er legaal ongeveer 130 caravans.

In januari 2023 is de vergunning voor het stallen van caravans aangevraagd, omdat de loods al een tijd hiervoor in gebruik is. In de praktijk gebeurt dit vaker. Er zijn dan lege gebouwen bij een boerderij die niet langer nodig zijn. Het gaat vaak om grote loodsen of schuren die inkomsten kunnen opleveren.

Omdat het hier gaat om een bestaande loods, verandert er niets aan het aanzicht van het bedrijf. Wel moeten er een paar parkeerplaatsen zijn voor de gebruikers van de caravans. Dit kan op het terrein.

Anderhalf jaar

Hoewel het een simpele ingreep lijkt, ‘even’ de bestemming veranderen, is er een lange procedure nodig. Anderhalf jaar na de aanvraag is het zover: het college van burgemeester en wethouders heeft de vergunning vastgesteld.

Lees ook: Campers en caravans nog altijd populair in Alphen aan den Rijn: ‘Coronatijd was gunstig’