De natuur uitbeelden door tekenen aan Zegerplas tijdens Urban Sketching: ‘Het is een soort beeldverslag’

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bibliotheek Rijn en Venen organiseerde afgelopen week een middagje Urban Sketching. Senioren en ouderen konden hun fantasie de vrije loop laten aan de Zegerplas.

De deelnemers werden meteen al in het diepe gegooid. Ze moesten een tekening maken van de natuur in de directe omgeving. ‘Wat de mensen leuk vinden zetten ze op papier. Eigenlijk maken ze een soort beeldverslag’, aldus Marijke Zandboer van de organisatie.

De deelnemers waren erg enthousiast over de workshop Urban Sketching. ‘Ik vind het heel erg leuk. Het is een beetje verbazingwekkend om te zien wat er allemaal gemaakt is’, stelt deelnemer Anke Hageman.

Meer activiteiten voor ouderen

De workshop werd geleid door Marriette du Maine. Volgens haar is het belangrijk om dit soort activiteiten te organiseren. In de zomertijd zijn ouderen namelijk over het algemeen wat eenzamer. ‘Daarom willen we nu meer activiteiten organiseren voor deze mensen’, vertelt Zandboer.

Volgende week, op donderdag 25 juli, vindt er een nieuwe editie plaats. De deelnemers kunnen dan doorgaan met hun kunstwerk waar ze mee bezig zijn, of helemaal opnieuw beginnen. Aanmelden voor deze dag is niet meer mogelijk.

Lees ook: Alphense filmhuis krijgt dankzij crowdfundingsactie nieuwe stoelen en meer: ‘Repareren is duurder dan vervangen’