Deze topatleten uit de gemeente Alphen aan den Rijn doen mee aan de Olympische Spelen

Foto: fiba.bastekball / Bjorn Parée

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Van de 276 atleten die deze editie voor Nederland naar de Olympische Spelen gaan, komen er ook twee uit de gemeente Alphen aan den Rijn: basketballer Arvin Slagter en atleet Maureen Koster. Zij zullen een gooi doen naar medailles op de Spelen in Parijs. Het prestigieuze sporttoernooi gaat van start op 26 juli en duurt tot 11 augustus.

Voor Alphenaar Arvin Slagter is het de tweede keer dat hij naar de Olymische Spelen gaat om deel te nemen aan het onderdeel 3x3 basketbal. Bij de vorige editie in Tokio behaalde de 38-jarige met zijn team de vijfde plaats. In maart dit jaar werd Slagter uitgeroepen tot sportman van het jaar in Alphen aan den Rijn. 

Hieronder is een overzicht van de poulrondes voor 3x3 basketbal, wanneer Arvin Slagter speelt:

  • China – Nederland : 30 juli 19.05 uur
  • Letland – Nederland 31 juli 18.35 uur
  • Nederland – Servië 1 augustus 10.35 uur
  • Nederland – Frankrijk 1 augustus 14.05 uur
  • Polen – Nederland  2 augustus 10.35 uur
  • Nederland – Litouwen 2 augustus  13.35 uur
  • Verenigde Staten – Nederland  4 augustus 19.05 uur

Mocht Nederland doorgaan naar de halve finale, dan spelen de heren van het 3x3 basketball team op 5 augustus om 18.00 uur of 19.00 uur. De strijd om de bronzen medaille wordt op dezelfde dag gespeeld om 21.30 uur. Hetzelfde geldt voor goud en zilver, de finale voor deze podiumplekken is om 22.30 uur.

Toptijden voor Maureen Koster

Ook voor de Boskoopse Maureen Koster is het de tweede keer dat zij naar de Olympische Spelen gaat. Haar eerste deelname was tijdens de Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Toen werd ze al snel uitgeschakeld in de series van de 1500 meter door oververmoeidheid. Ook bij de vorige editie in 2021 zat het niet mee voor Koster. Haar plek naar de Spelen was zo goed als zeker, maar ze moest toen een break van de sport nemen na een mentale inzinking vlak voor de spelen.

Na de sportieve dip geeft ze aan dat ze nu weer op haar topniveau zit, met records en toptijden als gevolg. 'Het zou teleurstellend zijn als ik geen medaille haal op de 5000 meter', zegt Maureen Koster vol zelfvertrouwen in een eerder interview.

Op vrijdag 2 augustus om 18.10 uur vindt de halve finale van de 5000 meter plaats.  De finale vindt plaats op 5 augustus om 21.10 uur.

Andere deelnemers uit het Groene Hart

Naast Arvin Slagter en Maureen Koster zijn er nog vier sporters uit het Groene Hart naar Parijs gegaan: wielrenster Ellen van Dijk uit Woerden, waterpoloster Sabrina van der Sloot uit Gouda, waterpoloster Brigitte Slekking uit Gouda en zwemster Tes Schouten uit Bodegraven.

Lees ook: Alphenaar met Nederlandse basketbalploeg mee naar Olympische Spelen

Lees ook: Maureen Koster, opnieuw naar Olympische Spelen, kijkt nu anders naar de sport: ‘Ik was alleen maar bezig met presteren’