Discotheek Bar Amsterdam in kwart eeuw uitgegroeid tot begrip, nu per direct gesloten

Bar Amsterdam Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bar Amsterdam, de bekendste discotheek van Alphen aan den Rijn, sluit na ruim 25 jaar de deuren. De populaire uitgaansgelegenheid onder jongeren uit de wijde omtrek van Alphen is per direct gesloten.

Afgelopen zomer was het drie zalen tellende Bar Amsterdam in de Alphense Julianastraat op vrijdagen al gesloten. Ook op zaterdagen was het de laatste tijd een stuk rustiger dan voorheen en ging Bar Amsterdam geregeld al vroeg in de nacht dicht.

'Twee jaar na corona was kneiterdruk' 

Eigenaar Walter Straver zei daarover, ruim een maand geleden: 'De twee jaar na corona was het kneiterdruk. Iedereen wilde inhalen wat ze in de twee jaar daarvoor moesten inleveren.'

'Dat is dit jaar anders. Mensen kiezen ervoor om naar festivals te gaan of lekker te genieten van het weer, in plaats van tot vier of vijf uur 's ochtends in de kroeg te hangen.'

Foto: Studio Alphen

Straver zei zich toen geen zorgen te maken. 'We gaan de septembermaand en de oktobermaand in. Dan komt het allemaal weer goed. Ik denk dat we in oktober weer gaan aantrekken.'

Andere uitgaansgelegenheid in Alphen 

Over de reden van de sluiting wil Straver niks kwijt. Hij verwijst naar de eigenaar van De Kamer van Admiraal, een relatief nieuwe uitgaangelegenheid in het voormalige pand van Esports Game Arena in de Raadhuisstraat.

Denise Ramharakh van De Kamer van Admiraal reageert op haar beurt niet. Wel hingen er - inmiddels weggehaalde - posters op het pand van Bar Amsterdam met de tekst In loving memory Bar Amsterdam. Drink je verdriet weg in De Kamer van Admiraal. Over of De Kamer van Admiraal de nieuwe eigenaar wordt, wordt gezwegen.

Foto: Studio Alphen

Straver is niet alleen eigenaar van Bar Amsterdam, ook is hij mede-eigenaar van feestcafé Schatjes, danscafé Alle Hens en biefstukrestaurant DAAN.

DAAN zit in hetzelfde pand als Bar Amsterdam, Alle Hens en Schatjes in de panden daarnaast. Voor hen verandert niets.

Alphense uitgaansgeschiedenis 

De voorbije decennia viel het doek in Alphen voor andere populaire uitgaansgelegenheden zoals Midas, Madonna, Het Kasteel, The Royal Bar en Choices. Aan dat rijtje wordt Bar Amsterdam nu toegevoegd.

Bar Amsterdam is wereldberoemd in Alphen aan den Rijn en omstreken om z'n vrijgezellenfeesten, shotten op de bar, dansen aan palen en een breed scala aan feestmuziek in allerlei genres. Elk weekend verwelkomde Bar Amsterdam een paar duizend mensen.

Lees ook: Bar Amsterdam is al een aantal weken gesloten op vrijdag, bezoekers maken zich zorgen