Voetbalweekend: ARC en Alphense Boys vergeten zichzelf te belonen, eerste competitiezege voor Alphen

ARC-trainer Remco Tuinenburg Foto: Gerrit Spruijt

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC en Alphense Boys hebben dit weekend verzuimd om zichzelf te belonen. De ploeg van Remco Tuinenburg is de bovenliggende partij tegen Sportclub Monster, maar verspeelt twee punten met een gelijkspel. Alphense Boys herstelt zich na een moeizame eerste helft tegen FC Skillz, want het vertoonde spel is in de tweede helft beter. Echter komt de ploeg van Marcel Valk de tegentreffer in de eerste helft niet meer te boven.

Alphia behoudt de koppositie in de Tweede Klasse C na een dominante wedstrijd tegen Die Haghe. Het duel blijft nog lang spannend door het uitblijven van doelpunten. Alphia trekt uiteindelijk aan het langste eind. In dezelfde competitie komt Koudekerk van een koude kermis thuis na een keiharde nederlaag op bezoek bij Nootdorp. Door de derde verliespartij op rij is Koudekerk de hekkensluiter met nul punten.

In de Derde Klasse E pakt Aarlanderveen tegen Meerburg na twee nederlagen het eerste punt in de competitie. Zwammerdam redt door een comeback in de slotfase een punt tegen ASC. In de Vierde Klasse B blijft Floreant ondanks een gelijkspel tegen ONA goed meedraaien in de top. Terwijl AVV Alphen voor het eerst zegeviert in de Vijfde Klasse A.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

1e Klasse B | Sportclub Monster – ARC: 1-1

ARC gaat uitstekend van start op bezoek bij Sportclub Monster. Arjan Ouwendijk tekent na tien minuten voor de 0-1. Na 29 minuten komt de thuisploeg op gelijke hoogte uit een vrije trap die niet goed wordt verwerkt door de defensie van de Alphense Racing. ARC is in zowel de eerste als tweede helft de betere ploeg, maar verzuimt om vaker dan één keer te scoren. Tegelijkertijd krijgt ook Monster nog kansen, waaronder een bal tegen de lat en paal. De stand blijft onveranderd en door het 1-1 gelijkspel bezet ARC na drie speelrondes een achtste plaats.

Scoreverloop: 0-1 Arjan Ouwendijk, 1-1.

1e Klasse B | Alphense Boys – FC Skillz: 0-1

Na een moeilijke eerste helft komt Alphense Boys na rust niet meer in de problemen. Al is er wel een probleem: FC Skillz leidt met 0-1 door te profiteren van balverlies van Alphense Boys, waardoor een van de Hagenaars ineens vrij voor de keeper staat. Vijf grote kansen krijgt Alphense Boys waarvan vier op de vijf meter-lijn. Maar de ballen worden gekeerd door de keeper, gaan over of naast. Na de derbyzege tegen ARC in de eerste speelronde gaat Alphense Boys voor de tweede keer op rij onderuit. De ploeg van Marcel Valk staat met één punt minder dan ARC op een tiende plek.

Scoreverloop: 0-1.

2e Klasse C | Alphia – Die Haghe: 2-0

Alphia controleert de wedstrijd tegen Die Haghe. De ploeg van Marcel Vondeling weet het overwicht echter lange tijd niet uit te drukken in de score en daardoor blijft het duel spannend. Totdat Daniel Buijnink in de 65ste minuut de ban breekt met de bevrijdende openingstreffer. In de zesde minuut van de blessuretijd stelt de thuisploeg orde op zaken, dankzij de 2-0 van Donovan Olivieira. Door de zege blijft Alphia op doelsaldo koploper van de Tweede Klasse C.

Scoreverloop: 1-0 Daniel Buijnink, 2-0 Donovan Olivieira.

2e Klasse C | Nootdorp – Koudekerk: 5-1

In de openingsfase krijgt Koudekerk mogelijkheden om de openingstreffer te maken. Nootdorp slaat echter aan de andere kant toe. De thuisploeg scoort de 1-0 en uit een vrije trap wordt de 2-0 binnengekopt. Na de rust maakt Nootdorp razendsnel de 3-0 en zet uit een penalty een 4-0 stand op het scorebord. Koudekerk krijgt niet veel later zelf een strafschop die wordt benut door Jari Meertens. In de laatste seconden van de wedstrijd strooit Nootdorp nog extra zout in de wonden met de 5-1. Door de derde verliespartij op rij bezet Koudekerk de laatste plaats.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1 Jari Meertens, 5-1.

3e Klasse E | BSC ’68 – UVS: 0-3

BSC ’68 kan tegen UVS geen vuist maken. De bezoekers domineren de wedstrijd en het krachtsverschil tussen beide ploegen is te groot. Na een half uur opent UVS de score en vervolgens wordt na iets minder dan een uur de marge verdubbeld. Ongeveer een kwartier voor tijd gooit UVS de wedstrijd in het slot met de 0-3.Na een lange ongeslagen reeks in eigen huis van twee jaar heeft BSC ’68 in korte tijd voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd verloren.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 0-3.

3e Klasse E | Zwammerdam – ASC: 2-2

Zwammerdam komt na ongeveer een half uur op achterstand tegen ASC en de bezoekers scoren in de 70ste minuut de 0-2. Vijf minuten later brengt Justin Bons met de aansluitingstreffer de spanning terug. Diep in de blessuretijd komt Zwammerdam door een treffer van Vince Angenent toch nog op gelijke hoogte. 2-2 blijkt de eindstand en daardoor speelt Zwammerdam voor de derde keer op rij gelijk.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Justin Bons, 2-2 Vince Angenent.

3e Klasse E | Meerburg – Aarlanderveen: 0-0

Aarlanderveen is eindelijk van de hatelijke nul af in de competitie. Dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Meerburg heeft de ploeg van Jeffrey van Dijk eindelijk het eerste punt gepakt. Daardoor is Aarlanderveen ook hekkensluiter af op doelsaldo, want de rode lantaarn is doorgegeven aan Teylingen.

Scoreverloop: -

4e Klasse B | Floreant – ONA: 0-0

Floreant heeft tegen ONA voor het eerst in de competitie punten laten liggen. Het is een sportieve en gelijk opgaande wedstrijd, waarin door druk zetten goed opbouwspel onmogelijk is voor beide ploegen. Ondanks het bloedeloze 0-0 gelijkspel zijn de Boskopers nog wel ongeslagen in de competitie. Buurman RVC ’33 gaat door een beter doelsaldo aan kop in de Vierde Klasse B, maar Floreant en Rohda ’76 hebben net als de Reeuwijkers ook zeven punten verzameld in de eerste drie duels.

5e Klasse A | Alphen – SEP: 2-1

AVV Alphen komt in eigen huis tegen SEP op voorsprong dankzij de openingstreffer van Yassine Yagoubi. Ferry van Leeuwen verdubbelt de voorsprong van de thuisploeg. Vervolgens doen de bezoekers wat terug met de aansluitingstreffer. Maar Alphen geeft de voorsprong niet meer uit handen. De ploeg van Ronald Martin boekt de eerste zege van deze competitie.

Scoreverloop: 1-0 Yassine Yagoubi, 2-0 Ferry van Leeuwen, 2-1.

5e Klasse A | MMO – Hazerswoudse Boys: 2-1

Op bezoek bij MMO komt Hazerswoudse Boys na 25 minuten op 1-0 achterstand. Acht minuten later maakt Ryan Graafland de gelijkmaker voor de Hazerswoudenaren. De ploeg van Robert Swart creëert genoeg kansen maar vergeet deze te benutten en krijgt vervolgens in de slotfase de deksel op de neus. In de 85ste minuut scoort MMO de 2-1. Hazerswoudse Boys komt die klap niet meer te boven en verliest voor de tweede keer op rij.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Ryan Graafland, 2-1.

5e Klasse A | Football Factory – Bernardus: 0-0

Football Factory denkt in de eerste helft de score te openen tegen Bernardus, maar de treffer wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Beide ploegen krijgen in de tweede helft kansen op de openingstreffer. Zowel Football Factory als Bernardus lukt het niet om de tegenstander pijn te doen. De clubs houden elkaar 90 minuten lang in evenwicht. Door het 0-0 gelijkspel speelt Bernardus voor de derde keer op rij gelijk.