Maureen Koster wint Nederlands kampioenschap halve marathon

BOSKOOP – Maureen Koster heeft op zondag het Nederlandse kampioenschap halve marathon in Breda gewonnen. De Boskoopse atlete van AAV’36 behaalde de eerste plaats op het NK tijdens de Singelloop Breda met een nieuw persoonlijk record.

In Breda liep Koster op de halve marathon een tijd van 1:10:06. Daarmee finishte ze iets meer dan twee minuten voor de nummer twee op het NK. Het was voor de Boskoopse de tweede keer dat ze de Nederlandse titel op de halve marathon veroverde. In 2022 werd ze ook al Nederlands kampioen in Nijmegen. Toen won Koster goud met een tijd van 1:11:22.

Met het winnen van het NK op de halve marathon heeft Koster sportieve revanche genomen nadat ze afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Parijs al in de halve finale op de 5000 meter werd uitgeschakeld.