Een reis door de geschiedenis in de Canon van de gemeente Alphen aan den Rijn

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De rijke geschiedenis van de gemeente Alphen aan den Rijn staat vanaf nu in een boek. Donderdagmiddag werd het eerste exemplaar van de Canon van de gemeente Alphen aan den Rijn uitgereikt aan wethouder Anouk Noordermeer. 

'Dit zijn je wortels', vertelt de wethouder. 'Je grootouders hebben hier vroeger gewerkt, geleefd, bijzondere dingen gedaan. In dit boek staat veel om trots op te zijn.'

Volgens redacteur Arjan van 't Riet staan dingen in het boek die niet vergeten mogen worden als je denkt aan de gemeente Alphen aan den Rijn.

Verbinden van generaties

Buiten het informatieve aspect brengt de Canon de geschiedenis van Alphen aan den Rijn tot leven en verbind het generaties.

'Ik vind het mooi dat de geschiedenis op zo'n manier wordt weergegeven. Je ziet eigenlijk door de geschiedenis heen wat voor bijzondere plekken de gemeente Alphen aan den Rijn heeft. Zelf ben ik geschiedenis docent dus ik vind het heel mooi om die lokale geschiedenis terug te brengen in mijn lessen', vertelt Pim van Dam.

Ook voor jongeren

De Canon moet ook interessant zijn voor jongeren. Zij kunnen ideeën die volgens hen echt in het boek moeten komen insturen via het ontbrekende venster

Lees ook: Dit 12-jarige talent verovert de Nederlandse bowlingwereld