Eerste Kamer met Aandacht in Alphen: veilige omgeving voor kwetsbare jongeren

Suzan Westerhuis en verhuurder Arjan Foto: Kamers met Aandacht

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een inwoner van Alphen aan den Rijn heeft een jongere in nood geholpen door een extra kamer in zijn nieuwe woning aan te bieden. Daardoor is een kwetsbare jongen geholpen bij het vinden van een veilige woonplek. Hiermee is de eerste 'Kamer met Aandacht' in Alphen aan den Rijn een feit.  

In de regio zijn al eerder jongeren geplaatst in een Kamer met Aandacht, onder andere in Oude Wetering en Boskoop. Suzan, regiocoördinator bij Kamers met Aandacht, benadrukt het belang van aandacht voor woningdelen in de regio: 'Er is gelukkig steeds meer aandacht voor woningdelen, en dat is broodnodig. Er staan nog steeds talloze jongeren in deze regio te wachten op een Kamer met Aandacht.' 

Gezelschap en een warm thuis

De verhuurder Arjan, biedt deze jongere nu een Kamer met Aandacht aan. De jongen woonde voorheen in tijdelijke huisvesting in 'de Jozef', maar is blij dat hij nu in zijn nieuwe woning gezelschap en een warm thuis heeft gevonden. Hij volgt zijn onderwijs in Alphen en heeft hier ook zijn sportactiviteiten, wat nu nog handiger is vanwege zijn nieuwe woonplek.

Na de eerste ontmoeting had Arjan meteen een goed gevoel: 'We hebben zelfs al samen een kast voor zijn nieuwe kamer in elkaar gezet. We zullen minstens één keer per week samen eten, gewoon omdat het gezellig is, en als er zaken spelen, kunnen we die meteen bespreken.'

Kamers met Aandacht zoekt kamers voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar die met hun toekomst bezig zijn maar geen sociaal netwerk hebben. Deze jongeren betalen zelf de huur, studeren, lopen stage en/of werken en worden gedurende minimaal de eerste zes maanden ondersteund door een hulpverlener. Als verhuurder word je gedurende de hele huurperiode begeleid door een coördinator.

Lees ook: Priscilla zat in onveilige thuissituatie en mocht bij Astrid komen wonen: ‘Eindelijk rust’