Energieklussendienst krijgt via Participe opnieuw subsidie

Foto: Pixabay

ALPHEN AAN DEN RIJN – Om bewoners te helpen met het verlagen van hun energiegebruik, is in 2022 een project gestart door de maatschappelijke organisatie Just For You. Dit is zo succesvol dat Participe nu een subsidie van 91.723 euro krijgt om het project uit te bouwen.

Het aanpakken van de energierekening van inwoners met een lager inkomen is in 2022 en 2023 gedaan door jongeren via Just For You. De jongeren zijn opgeleid tot energieklusser. Zij hebben 750 huishoudens in Boskoop en Alphen-Stad geholpen met kleine energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips en radiatorfolie. Hierbij is samengewerkt met jongerenwerkers van Participe.

Vervolg in komende winter

Het project krijgt in de komende winter van 2024-2025 een vervolg. Het doel is om de succesvolle aanpak uit te rollen. Dit gebeurt enerzijds door opnieuw een energieklussendienst in te stellen. Deze heeft als doel om in Alphen-Noord 400 huishoudens te helpen.

Daarnaast wil Participe onderzoeken hoe dit werk een vaste plaats kan krijgen in de organisatie. Dat wil zeggen dat de samenwerking tussen energietransitie en welzijnswerk moet worden voortgezet.

Lees ook: Twee miljoen euro voor slecht geïsoleerde koopwoningen: wie komt er in aanmerking?