Gemeenteraad akkoord met nieuwbouw op plek van de Arnoldus van Osschool

De OBS Arnoldus van Os in Benthuizen Foto: Google Maps

BENTHUIZEN - De Arnoldus van Osschool aan de Christinastraat in Benthuizen gaat verhuizen. Op deze plek komen nu 29 nieuwe woningen. De Alphense gemeenteraad heeft daar donderdagavond mee ingestemd.

Aan de Christinastraat komen veertien sociale huurwoningen en vijftien betaalbare koopwoningen. Dit project sluit aan op een ander nieuwbouwproject, Zuidland. Over het bestemmingsplan is dinsdag 9 juli gesproken door de Alphense politiek.

Een punt van zorg is het verdwijnen van de voetbalkooi op deze locatie. Verschillende politieke partijen dringen aan op het niet uitplaatsen naar bijvoorbeeld sportvelden. Hans van Kuijk (SGP) stelt voor om de nieuwe kooi aan de Appelgaarde bij de speelplaats neer te zetten. Wethouder Gerard van As zal de suggestie bekijken.

Parkeren

Er zijn wel zorgen over het parkeren. Er zijn volgens de parkeernorm voldoende parkeerplaatsen, maar er wordt aan getwijfeld of dit echt zo is. De oorspronkelijk geplande doodlopende straten worden allemaal doorgaand om keren te voorkomen.

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad op donderdagavond 11 juli goedgekeurd.

Lees ook: Nieuwe woningbouw op plek van basisschool in Benthuizen, ook parkeren en doodlopende straten aangepakt