Jaarmarktestafette vindt voor 42ste keer plaats, organisatie hoopt op meer dan 600 deelnemers

Foto: Rotary Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Net als afgelopen jaar vindt op de maandag voor de Alphense Jaarmarkt de Blanksma Jaarmarktestafette plaats. De 42ste editie van het sportevenement wordt georganiseerd door atletiekvereniging AAV'36, het Scalacollege en Rotary Alphen aan den Rijn. Vorig jaar liepen er ruim zeshonderd deelnemers mee met de estafette. De organisatie geeft aan dat ze dit jaar probeert om het aantal deelnemers uit te breiden.

Deelnemers van de estafetteloop moeten ongeveer één kilometer lopen voordat zij het stokje aan hun teamgenoot mogen overdragen. Teams bestaan uit drie of vijf deelnemers. Bij een team van drie is de afstand voor elke loper groter.

De start, finish en wisselpunten van de estafetteloop zijn dichtbij het Rijnplein. Het starten voor de eerste leeftijdscategorie, kinderen van zeven tot en met negen jaar, begint rond 18.00 uur. De laatste prijsuitreiking vindt plaats rond 20.25 uur.

Sporttassen voor gezinnen

De kosten van het evenement worden gedekt door sponsoren en de werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers. Naast het financieren van het evenement zelf steunen de sponsoren ook een goed doel. Dit jaar is dat de aanschaf van zeshonderd sporttassen met sportkleding en attributen, die naar gezinnen in de gemeente gaan. Zij worden vervolgens ook ondersteund door een sportcoach van Alphen Vitaal.

Programma

  • 18.10 uur: Start Kidsrun (7 t/m 9 jaar)
  • 18.30 uur: Start teams basisscholen (vanaf 10 jaar)
  • 19.00 uur: Start teams middelbare scholen / jeugd van ±12 t/m 18 jaar
  • 19.30 uur: Prijsuitreiking teams ( nr 1, 2 en 3) basis- en middelbare scholen / jeugd van ±12 t/m 18 jaar
  • 19.45 uur: Start teams sportverenigingen, bedrijven, recreanten en wandelaars.
  • 20.25 uur: Prijsuitreiking teams ( nr 1, 2 en 3) sportverenigingen, bedrijven en recreanten.

Inschrijven om mee te doen aan de Jaarmarktestafette is gratis en kan tot en met 11 september.

Lees ook: Traditionele ‘Jaarmarktkoek’ Marketentster keert weer terug voor Alphense feestweek: ‘Niks geheims aan’