Nieuwe mountainbikeroute na maandenlange werkzaamheden geopend in Bentwoud

Foto: Staatsbosbeheer

BENTHUIZEN/BOSKOOP – In het Bentwoud is afgelopen weekend een nieuwe mountainbikeroute geopend. De werkzaamheden aan het pad begonnen in december vorig jaar. Na maandenlang werken is de route eindelijk klaar voor gebruik.

In het natuur- en recreatiegebied tussen Benthuizen en Boskoop waren de Alphense wethouder Gert-Jan Schotanus, wethouder Albert Kerssies (Waddinxveen), wethouder Bouke Velzen (Zoetermeer), gedeputeerde Anne Koning (provincie Zuid-Holland) en Paul Lady van Staatsbosbeheer aanwezig bij de opening van de nieuwe Hildamroute.

Het mountainbikepad is volgens Staatsbosbeheer een welkome uitbreiding van het Bentwoud en geschikt voor beginnende en ervaren mountainbikers. De route is drie kilometer lang en bij de aanleg is rekening gehouden met de natuur en andere recreanten. De provincie Zuid-Holland heeft een fietsbrug gefinancierd die twee oevers met elkaar verbindt om de route te kunnen bereiken. Stichting MTB Bentwoud gaat de route met hulp van vrijwilligers onderhouden.

‘Grote behoefte’

Met het pad voor mountainbikers gaat een langverwachte wens van de provincie Zuid-Holland in vervulling. ‘De provincie zet sterk in op bewegen en gezondheid en de aanleg van de mountainbikeroute past goed binnen dit thema’, vertelt Anne Koning. ‘Ik hoop dat vele sportievelingen en beginnende fietsertjes deze route vaak en met veel plezier gaan gebruiken.’

Volgens Staatsbosbeheer helpt de komst van de nieuwe mountainbikeroute in het Bentwoud om de druk op andere gebieden te verlagen. ‘De druk op recreatie en natuur is groot. Daarom zijn we zeer content met dit nieuwe alternatief voor de mountainbikeroute in het Hoge Bergse Bos bij Rottemeren. Hiermee voldoen we aan een grote behoefte’, zegt Paul Lady van Staatsbosbeheer.

Stichting MTB Bentwoud is blij met de steun bij de aanleg van het mountainbikepad. ‘Het is geweldig dat we deze mountainbikeroute met zijn allen voor elkaar hebben gekregen’, zegt voorzitter Martin Eelderink trots. ‘We konden starten na een mooie bijdrage van Alphen aan den Rijn. Met steun van de gemeente Waddinxveen is het pad nu zo aangelegd dat het ook na regenval goed blijft en niet onder water komt te staan, want mountainbiken is echt geen modderfietsen.’

Lees ook: Extra parkeerterrein bij Bentwoud moet tekort aan parkeerplaatsen oplossen