Line-up van Alphense Jaarmarkt bekendgemaakt

Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN – De line-up van de Alphense Jaarmarkt is bekendgemaakt door Stichting Jaarmarkt. In de afgelopen maanden waren er financiële zorgen, maar de organisatie kopt nu zelf dat ze er klaar voor zijn. Binnenkort wordt er ook meer bekendgemaakt over het programma op het Thorbeckeplein.

‘Na een moeizame start, die veroorzaakt werd door een niet sluitend te krijgen begroting, is de stichting Jaarmarkt nu zo ver dat op woensdag 18 september toch een volwaardig programma gepresenteerd kan worden’, meldt de organisatie van de Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn. ‘Niet alleen de gemeente, maar ook sponsors hebben dit mogelijk gemaakt dankzij een financiële injectie.’

De kramenroute wordt op vele plekken onderbroken door verschillende attracties. ‘Juist dat maakt de Alphense Jaarmarkt uniek en trekt het vele bezoekers uit heel Nederland’, schrijft Stichting Jaarmarkt. ‘Een aantal van die attracties wordt aangeboden door de ondernemers in het Alphense centrum. Bezoekers kunnen daarnaast ook kennis maken met entertainment en informatie.’

Programma Rijnplein

Het programma op het podium aan het Rijnplein bestaat in de middag en avond volgens de organisatie uit een gevarieerd programma. In de middag trapt het Alphense shantykoor De Kreunende Sluisdeuren af en vervolgens is het de beurt aan de volkszanger Marco de Hollander.

Daarnaast zijn er ook optredens voor kinderen met de Kinder Gogel Show en voorvertoningen van musicals die in Theater Castellum te zien zullen zijn, zoals Raspunsel en Kruimeltje. Richard Hollands sluit het programma van de middag af. Dat is een zanger die bekend is van après-ski feesten in wintersportplaatsen.

Het programma in de avond begint met een optreden van Danjil Tuhumena. Daarna volgen DJ Jason Leroy en Ammar, een Nederlandse volkszanger van Turkse afkomst. Ook Ruth Jacott en Dri3man XL komen langs. DJ Jean sluit als finale de avond af.

Kermis weer op parkeerplaats bij ARC

De kermis die traditioneel ook tijdens de Alphense Jaarmarkt is, zal dit jaar tussen vrijdagmiddag 13 september tot en met woensdag 18 september plaatsvinden op het C.P. Mulderveld bij de parkeerplaats naast voetbalvereniging ARC. ‘De kermisorganisatie is druk bezig de nieuwste en spannendste attracties in te huren’, meldt Stichting Jaarmarkt.

Lees ook: Avondprogramma van Alphense Jaarmarkt gaat dit jaar definitief door: ‘Line-up binnen twee weken bekend’