Medewerkers Wolters-Kluwer mogen auto stallen in blauwe zone Kerk en Zanen

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Voor de bouw van project Noorderlicht, langs het spoor in de wijk Kerk en Zanen, worden drie tijdelijke parkeerplaatsen opgeheven. De plaatsen voor medewerkers van Wolters-Kluwer moeten tijdens de bouwwerkzaamheden worden vervangen.

De tijdelijke parkeerplaatsen langs het spoor aan de Noordpoolsingel zijn verdeeld over drie ruimten met elk een andere doelgroep. Twee hiervan, Verenigde Continenten Vastgoed en vergunninghouders Zuidpoolsingel, kunnen zonder meer worden opgeheven. De derde parkeerplaats wordt gebruikt door Wolters-Kluwer.

Ontheffing tijdens bouw

De medewerkers van Wolters-Kluwer krijgen uiteindelijk parkeerruimte onder de nieuwe woningen van complex Noorderlicht. Totdat deze woningen klaar zijn, moeten ongeveer zestig medewerkers een alternatieve parkeermogelijkheid krijgen. Dat wordt nu geregeld met een ontheffing om te parkeren in de blauwe zone van Kerk en Zanen aan de Euromarkt. Deze ontheffingen gelden alleen tijdens de bouw.

De parkeerplaatsen worden ontruimd om de grond bouwrijp te maken. Woningcorporatie Woonforte wil namelijk eind van het jaar beginnen met de woningbouw. Er komen 257 appartementen op de locatie Noorderlicht.

Lees ook: Parkeren in Alphen centrum wordt duurder: ‘Dit moeten wij niet willen’