Update: vermiste 17-jarige jongen in goede gezondheid aangetroffen

Foto: John van der Tol

BENTHUIZEN - De politie is zondagavond in het Bentwoud bij Benthuizen een grote zoekactie gestart naar een vermiste 17-jarige jongen uit Zoetermeer.

De 17-jarige jongen was sinds zondagochtend vermist. Rond 10.30 uur was hij voor het laatst gezien op het Golfterrein Bentwoud. Hij was in onbekende richting vertrokken. 

De politie schrijft dat hij te herkennen is aan een stevig postuur en hij is 1.90 meter lang. Hij draagt een zwarte parajumper jas met een geel koordje bij de capuchon/nek. Hij draagt verder een spijkerbroek, zwarte schoenen en een hoody met rode capuchon met daarop witte en blauwe streep. 

De politie schrijft dat het zich ernstig zorgen maakt over de gezondheid van de jongen. Het is op zoek naar tips en vraagt om camerabeelden waarop hij mogelijk te zien is. De politie roept op om tips te delen via 0800-6070 of het tipformulier op hun website.

Update 19.30 uur

De politie meldt dat de jongen in goede gezondheid is aangetroffen. Hij werd gevonden door het Veteranen Search Team, dat een zoekactie was gestart.