Sloop Racketcentrum Nieuwe Sloot is gepland voor medio 2025

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Omdat er geen bezwaren tegen het woningbouwproject Nieuwe Sloot zijn ingediend, kan er met de voorbereidingen worden gestart. Aan de sloop van het huidige racketcentrum wordt medio 2025 begonnen. Uiteindelijk komen er 350 woningen.

Voordat aan een woningbouwproject op een sportlocatie wordt begonnen, moet meestal de bestemming van de grond worden aangepast. Dat is ook bij het nieuwbouwplan Nieuwe Sloot het geval. Het nieuwe bestemmingsplan Nieuwe Sloot-Zuid is door de Alphense gemeenteraad al goedgekeurd en er zijn geen bezwaren tegen ingediend. Dit betekent dat er groen licht is voor de voorbereidingen van de woningbouw.

Voordat er wordt gebouwd, verhuist tennisvereniging Nieuwe Sloot naar de nieuwe velden in De Bijlen naast voetbalvereniging Alphense Boys. De squashvereniging gaat een nieuwe hal bouwen in Sportpark Kerk en Zanen, langs de N11. Ook wordt het indoor racketcentrum voor asbest gesaneerd en daarna gesloopt. Dit is gepland voor medio 2025. Na de sloop wordt de grond bouwrijp gemaakt. Het is de bedoeling dat begin 2026 de eerste paal wordt geslagen voor het woningbouwproject. Er komen in totaal 350 woningen in verschillende prijsklassen.

Langs de President Kennedylaan komen appartementen, aansluitend aan de bestaande bebouwing komen eengezinswoningen. 80 procent van de woningen is hoogbouw, de rest is laagbouw. De verdeling in prijsklassen is:

  • 25 procent sociale huur
  • 15 procent midden dure huur
  • 5 procent goedkope koop
  • 15 procent betaalbare koop
  • 40 procent vrije sector koop

Het is de bedoeling, net als bij andere woningbouwprojecten, dat de dure woningen de goedkope woningen ‘betalen’.

Lees ook: Bestemmingsplan voor 350 nieuwe woningen op locatie Nieuwe Sloot