Voetbalweekend: Alphense Boys zegeviert in derby tegen ARC, Koudekerk onderuit bij vuurdoop in Tweede Klasse

Alphense Boys na de zege in de derby tegen ARC Foto: Alphense Boys/Amber van Rees

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphense Boys en ARC strijden in de openingswedstrijd van de competitie tegen elkaar in de Alphense derby. Het onderonsje tussen de twee degradanten uit de Vierde Divisie mondt uiteindelijk uit in een doelpuntrijk duel.

Alphense Boys trekt na een zinderende slotfase aan het langste eind tegen de Alphense Racing. De voormalige Alphense Boys-trainer Remco Tuinenburg ziet de terugkeer bij zijn oude club eindigen in een nederlaag. Ook Koudekerk kent een moeizame start van de competitie. Na het kampioenschap van vorig seizoen in de Derde Klasse eindigt de vuurdoop een niveau hoger in een ongelukkige 3-0 nederlaag op bezoek bij De Zwervers.

BSC '68 moet afgelopen seizoen op doelsaldo het kampioenschap aan Koudekerk laten en loopt in de nacompetitie ook promotie mis. De Benthuizenaren beginnen de competitie gehavend en gaan in de Derde Klasse E met 2-4 onderuit tegen DoCoS. In dezelfde competitie geeft Zwammerdam een zege uit handen in de slotfase. In de Vijfde Klasse A heeft Bernardus ook een zeker lijkende overwinning weggegeven, terwijl buurman Hazerswoudse Boys wint van Football Factory dankzij een hattrick van Milan van Vliet.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

1e Klasse B | Alphense Boys – ARC: 4-2

Alphense Boys heeft een toch wel onverwachte thuiszege geboekt op ARC. 4-2 werd het, al had het bij rust zomaar 1-3 kunnen staan. Voor rust scoorde de Racing alleen uit een strafschop, terwijl in zowel de eerste als tweede helft alle kansen van Alphense Boys erin gingen. Een omzetting in de rust bij Alphense Boys maakte ARC aanvalslam. Al kreeg de Racing tussen de 3-2 in de 88ste minuut en de 4-2 in blessuretijd nog wel een grote kans op de gelijkmaker.

Scoreverloop: 1-0 Giovano van Ree, 1-1 Maarten Reyneveld, 2-1 Giovano van Ree, 3-1 Thierry Anthony, 3-2 Matt Veerhuis, 4-2 Sergej Jovanovic.

2e Klasse C | Alphia – Alexandria: 2-0

Alphia vliegt uit de startblokken in de eerste competitiewedstrijd. Na twee minuten opent Nick Klerks de score. Halverwege de eerste helft denkt Marwan Fennich de marge te verdubbelen van de thuisploeg. Hij krult de bal over de doelman, maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Alphia dicteert de wedstrijd, maar verzuimt om het overwicht uit te drukken in doelpunten. Totdat Fennich in de 86ste minuut na een snelle counter met een stiftje de beslissende 2-0 binnenschiet.

Scoreverloop: 1-0 Nick Klerks, 2-0 Marwan Fennich.

2e Klasse C | De Zwervers – Koudekerk: 3-0

Koudekerk is onderuit gegaan tegen De Zwervers bij de vuurdoop in de Tweede Klasse. Na een handsbal in het strafschopgebied van centrale verdediger Fabian Roosenbrand kreeg Koudekerk een penalty tegen. De Zwervers benutten het buitenkansje en komen zo op een 1-0 voorsprong. Vervolgens krijgt Koudekerk ook nog op een ongelukkige wijze de 2-0 om de oren voor rust. Na ongeveer een uur spelen gooit De Zwervers de wedstrijd in het slot met de derde treffer.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0.

3e Klasse E | BSC ’68 – DoCoS: 2-4

BSC ’68 mist bij de competitiestart zeven spelers die vorig seizoen in de basis stonden. Toch beginnen de Benthuizenaren voortvarend tegen DoCoS. Na vijf minuten scoort Jelle Verhoeff de openingstreffer. Vijf minuten later komt DoCoS op gelijke hoogte. De thuisploeg komt op een 2-1 voorsprong na een eigen doelpunt. Vlak voor rust maakt DoCoS voor de tweede keer gelijk. De bezoekers gaan er met de winst vandoor in de slotfase met doelpunten in de 81ste en 88ste minuut.

Scoreverloop: 1-0 Jelle Verhoeff, 1-1, 2-1 eigen doelpunt, 2-2, 2-3, 2-4.

3e Klasse E | UVS – Aarlanderveen: 3-0

Aarlanderveen lijkt zich op bezoek bij UVS lange tijd op weg naar punt te vechten. Een doelpunt van Aarlanderveen wordt afgekeurd vanwege buitenspel en de bezoekers missen een penalty. De wedstrijd stevent af op een bloedeloos gelijkspel, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd gaat het mis voor Aarlanderveen. Na 81 minuten breekt UVS de ban, vervolgens probeert Aarlanderveen nog een gelijkmaker te forceren. UVS profiteert van ruimtes die ontstaan met twee late treffers in de 89ste en 90ste minuut.

3e Klasse E | Zwammerdam – Haastrecht: 2-2

Het duel tussen Zwammerdam en Haastrecht ontbrandt vlak voor rust. In de 38ste minuut maken de bezoekers de 0-1. In de 45ste minuut scoort Justin Bons de gelijkmaker met een prachtige vrije trap. In de tweede helft nemen de Dammenaren de leiding doordat Mitchell Bons de 2-1 binnenknikt. In de extremis van de wedstrijd gaat het op de valreep nog mis voor Zwammerdam, want in de blessuretijd maakt Haastrecht de gelijkmaker uit een corner.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Justin Bons, 2-1 Mitchell Bons, 2-2.

4e Klasse B | Dilettant – Floreant: 2-4

Floreant kent een goede start van de competitie met een zege op bezoek bij Dilettant. Houdaifa el Harti maakt de 0-1 en vervolgens lopen de Boskopers verder uit dankzij twee goals van Bruce Tol. Dilettant doet vervolgens wat terug met de 1-3, maar Floreant stelt orde op zaken met de 1-4. Het slotakkoord is nog wel voor de thuisploeg, maar verder dan 2-4 komt Dilettant niet.

Scoreverloop: 0-1 Houdaifa el Harti, 0-2 Bruce Tol, 0-3 Bruce Tol, 1-3, 1-4 Simon Loef, 2-4.

5e Klasse A | Alphen – MMO: (gestaakt bij een 0-1 stand)

AVV Alphen start de competitie tegen mededegradant MMO. De bezoekers komen op een 0-1 voorsprong. Daarna wordt de wedstrijd gestaakt na een medische noodsituatie. Een speler van MMO krijgt een epileptische aanval. Beide ploegen en de scheidsrechter besloten om de wedstrijd niet meer te hervatten. Yorick Boon, de trainer van MMO, meldt dat het goed gaat met de speler.

Scoreverloop: 0-1.

5e Klasse A | Football Factory – Hazerswoudse Boys: 2-3

Op bezoek bij Football Factory incasseert Hazerswoudse Boys net voor rust de openingstreffer. In de tweede helft buigen de bezoekers de achterstand razendsnel om. Milan van Vliet schiet in de 46ste minuut van dichtbij de gelijkmaker binnen en drie minuten later knalt hij met een schot vanaf 35 meter op schitterende wijze de 1-2 in het doel. Football Factory komt een kwartier voor tijd op 2-2, maar krijgt vlak voor tijd een rode kaart. Milan van Vliet verlengt de vrije trap die volgt en voltooit zijn hattrick door de winnende treffer te scoren voor Hazerswoudse Boys.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Milan van Vliet, 1-2 Milan van Vliet, 2-2, 2-3 Milan van Vliet.

5e Klasse A | DVC – Bernardus: 2-2

Bernardus krijgt uit bij DVC vroeg in de wedstrijd kansen om de score te openen. Uiteindelijk maakt Dylano Bekooij de 0-1 voor de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk. Ongeveer halverwege de tweede helft lijkt Bernardus de overwinning veilig te stellen met de 0-2 van Bryan Straathof. Maar de bezoekers geven de voorsprong toch nog uit handen. DVC komt terug in de wedstrijd door een rake kopbal en maakt tot overmaat van ramp ook de gelijkmaker.

Scoreverloop: 0-1 Dylano Bekooij, 0-2 Bryan Straathof, 1-2, 2-2.