Tien jaar gemeente Alphen aan den Rijn gevierd met een gezellige Midzomeravond

Foto: Eveline Verhoeve

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De Midzomeravond van gemeente Alphen aan den Rijn in Museumpark Archeon werd zaterdag 22 juni een groot succes. In een zonnig park hadden ongeveer 1800 bezoekers een gezellige en sfeervolle avond.

De gemeente Alphen aan den Rijn is ontstaan na de fusie in 2014 van Rijnwoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn. Om deze tien jaar als één gemeente te vieren, zijn er het hele jaar activiteiten. De meeste worden georganiseerd door groepen inwoners. De Midzomeravond is echter een feest van de gemeente zelf. Inwoners uit alle dorpen en uit de stad konden hiervoor een gratis kaartje bestellen, inclusief twee consumptiebonnen.

In Museumpark Archeon is zaterdag flink uitgepakt. Er waren optredens van veel verschillende lokale artiesten. De koren Pop-in en Vocaal ensemble Korenbloem trapten de optredens af in de Herberg en het Badhuis. Harmonie Arti blies er buiten een lustig deuntje op los. Later op de avond was het Las Tapas die de voetjes van de vloer kreeg en Tess Merlot die haar chansons in een hele volle Kloosterzaal ten gehore bracht.

Extra activiteiten

Behalve de lokale artiesten en heel veel eettentjes was er een gezellige streekmarkt met mooie producten zoals kaas, olijfolie en spekkoek. Archeon pakte uit met onder meer een gladiatorenshow en een riddertoernooi. Daarnaast waren op veel parklocaties extra activiteiten.

De bezoekers, zo bleek tijdens de opening in de Arena, bleken ook echt uit alle Alphense dorpen te komen. Burgemeester Liesbeth Spies opende het feest met achter zich de Alphense wethouders. Aansluitend las stadsdichter Chanty Louis een gedicht voor.

Lees ook: Dorpsoverleggen eregast bij jubileumfeest: ‘Evenredig aandacht voor iedere kern’