Twee internationals van Alphense Boys opnieuw opgeroepen voor interlands Nations League

Foto: Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN – Twee spelers van Alphense Boys zijn opnieuw opgeroepen voor het nationale elftal van Sint Maarten. Tyrell Richardson en zijn neefje Mike Richardson zitten voor de aankomende interlandperiode in oktober. Sint Maarten komt volgende maand wederom in actie in de CONCACAF Nations League.

Tyrell is doelman in het eerste elftal van Alphense Boys, terwijl Mike verdediger is in de onder-17 ploeg van dezelfde Alphense voetbalvereniging. Bondscoach Piet de Jong heeft net als in de voorgaande interlandperiode beide telgen van de Richardson-familie geselecteerd. Alphense Boys is daardoor voor de tweede keer op rij de hofleverancier van het nationale elftal van Sint Maarten.

In september zaten Tyrell en Mike Richardson ook al bij de selectie van Sint Maarten voor interlands in de CONCACAF Nations League. In de eerste wedstrijd won Sint Maarten met 2-0 van Aruba. Daarna volgde een keiharde nederlaag tegen Haïti, want Sint Maarten ging met 6-0 onderuit. Tyrell stond tijdens beide duels onder de lat, maar Mike bleef tijdens de twee interlands op de bank zitten.

Twee duels tegen concurrent

Sint Maarten bezet nu met drie punten een derde plaats in Groep C van Divisie B in de CONCACAF Nations League. Op 11 en 14 oktober speelt de ploeg van Tyrell en Mike Richardson twee interlands tegen nummer twee Puerto Rico. Dat land heeft tot nu toe ook drie punten verzameld.

Wie de verrichtingen van de Alphense Boys-spelers wil volgen, heeft geluk: de wedstrijden beginnen namelijk om 22.00 uur Nederlandse tijd. Alle wedstrijden van het nationale team van Sint Maarten worden door de voetbalbond CONCACAF live uitgezonden op YouTube.

Lees ook: 15-jarige speler van Alphense Boys debuteert bij Sint Maarten: ‘Voelde heel mooi’

Lees ook: Alphense Boys heeft international onder de lat staan: ‘Tijdens volkslied besefte ik het’