Voetbalweekend: eerste competitiezege ARC, Alphia pakt koppositie na derby tegen Koudekerk

Marcel Vondeling Foto: Gerrit Spruijt

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC heeft zich hersteld na de nederlaag in de Alphense derby tegen Alphense Boys met de eerste competitiezege in de Eerste Klasse B. In eigen huis verslaat de ploeg van Remco Tuinenburg LFC. Alphense Boys staat na de derbyzege van vorige week tegen de Alphense Racing weer met beide benen terug op aarde. Het team van Marcel Valk gaat onderuit op bezoek bij RKDEO.

In de Tweede Klasse C heeft Alphia de koppositie gepakt na de winst in de streekderby tegen Koudekerk. Ook Aarlanderveen en BSC '68 staan tegenover elkaar in een onderonsje binnen de gemeentegrenzen. BSC '68 trekt uiteindelijk aan het langste eind en pakt de eerste overwinning in de competitie, maar door een tweede verliespartij op een rij staat Aarlanderveen onderaan in de Derde Klasse E. In de derde streekderby van afgelopen weekend tussen Bernardus en AVV Alphen delen beide ploegen de punten in de Vijfde Klasse A.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

1e Klasse B | ARC – LFC: 2-1

Opluchting bij ARC na de winst op LFC. Drie punten als antwoord op de nederlaag tegen Alphense Boys waren zeer welkom. Daar zag het in het begin niet naar uit. LFC kwam op 0-1 en miste twee niet te missen kansen op 0-2 (en 0-3). Daarna werd ARC beter. De Racing kwam gelijk, LFC kreeg rond de rust rood en ARC nam de leidingen. In blessuretijd werd de 2-2 afgekeurd vanwege duwen.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Ronaldo Lima Duarte Lopes, 2-1 Boyd Baatje.

1e Klasse B | RKDEO – Alphense Boys: 2-1

Dan kun je wel van ARC gewonnen hebben, met name dankzij de getoonde strijd, een week later moet je dat dan óók leveren. Alleen dat gebeurde niet. Ongeïnspireerd werd gevoetbald tegen RKDEO. Dan had nog steeds niet verloren hoeven worden, want tussen de 1-1 en 2-1 miste Alphense Boys drie levensgrote kansen.

Scoreverloop: 0-1 Thierry Anthony, 1-1, 2-1.

2e Klasse C | Koudekerk – Alphia: 1-3

Alphia vliegt uit de startblokken in de streekderby tegen Koudekerk. Aatif el Bouny maakt na zes minuten de openingstreffer en na een kwartier spelen straft hij een slechte terugspeelbal door Sander Schmand genadeloos af met de 0-2. In de blessuretijd van de eerste helft maakt Schmand zijn fout goed door aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft golft het spelbeeld op en neer, maar in de 74ste minuut beslist Luca Janszen de wedstrijd met de 1-3. Door de derbyzege is Alphia na twee speelronden de koploper van de Tweede Klasse C.

Scoreverloop: 0-1 Aatif el Bouny, 0-2 Aatif el Bouny, 1-2 Sander Schmand, 1-3 Luca Janszen.

3e Klasse E | Aarlanderveen – BSC '68: 0-2

BSC '68 komt na achttien minuten spelen op een 0-1 voorsprong in de streekderby tegen Aarlanderveen dankzij een doelpunt van Thimo Stolk. Zes minuten in de tweede helft verdubbelt Jelle Verhoeff de voorsprong voor de Benthuizenaren. Aarlanderveen komt die klap niet meer te boven. BSC '68 revancheert zich met een 0-2 zege na de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen DoCoS. Aarlanderveen verliest voor de tweede keer op een rij en is nog puntloos als hekkensluiter van de Derde Klasse E.

Scoreverloop: 0-1 Thimo Stolk, 0-2 Jelle Verhoeff.

3e Klasse E | Groeneweg – Zwammerdam: 1-1

Zwammerdam opent na 27 minuten de score. In de 40ste minuut komt Groeneweg op gelijke hoogte doordat een schot van richting wordt veranderd door Koen Woudenberg. Na een razendsnelle counter denkt Groeneweg de 2-1 te scoren, maar de goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Zwammerdam eindigt met negen man, want Ruben de Bruin en Mark Veerman ontvangen hun tweede gele kaart. Er wordt niet meer gescoord en dat betekent het tweede gelijkspel op rij voor Zwammerdam.

Scoreverloop: 0-1 Jordi de Groot, 1-1 eigen doelpunt Zwammerdam.

4e Klasse B | Floreant – Perkouw: 4-2

Floreant wint in eigen huis met 4-2 van Perkouw. De Boskopers zetten met hun tweede overwinning op rij hun goede competitiestart voort nadat vorige week Dilettant met dezelfde cijfers werd verslagen.

Scoreverloop: (n.n.b.)

5e Klasse A | Bernardus – Alphen: 2-2

Na vijf minuten spelen scoort Bernardus de 1-0 in de streekderby tegen AVV Alphen. Bryan Straathof profiteert van een slechte terugspeelpass van de Alphenaren en tekent voor de openingstreffer. Dankzij een doelpunt uit een afstandsschot komt Alphen na iets meer dan een half uur spelen op gelijke hoogte. Na ongeveer een uur buigt de ploeg van Ron Martin de 1-0 achterstand zelfs om in een 1-2 voorsprong. Acht minuten voor tijd wordt Delano Bekooij neergehaald in het strafschopgebied van Alphen en Bernardus krijgt een penalty. Koen Schellingerhout staat als invaller koud in het veld maar hij benut de strafschop feilloos en redt een punt voor de thuisploeg. In de slotfase krijgt Bernardus-spits Rohan Abeysekera nog wel een rode kaart na een harde sliding.

Scoreverloop: 1-0 Bryan Straathof, 1-1 Bryan van de Nieuwendijk, 1-2 Yassine Yagoubi, 2-2 Koen Schellingerhout.

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys – Woubrugge: 1-2

De eerste helft van het duel tussen Hazerswoudse Boys en Woubrugge lijkt af te stevenen op een 0-0 stand bij rust. Maar in de 43ste en 45ste minuut slaat Woubrugge razendsnel toe met twee doelpunten. In de tweede helft gaat Hazerswoudse Boys op jacht naar de aansluitingstreffer. Die valt pas in de slotfase dankzij een doelpunt van verdediger Ties Tijssen in de blessuretijd van de wedstrijd. Milan van Vliet krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker, maar verder dan de 1-2 komt de thuisploeg niet.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Ties Tijssen.