Twee rolstoeltennissters van Alphense tennisvereniging naar Paralympische Spelen

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Rolstoeltennissters Diede de Groot en Lizzy de Greef hebben zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Parijs. Dat heeft de Nederlandse tennisbond KNLTB bekendgemaakt.

De twee rolstoeltennissters van de Alphense tennisvereniging Nieuwe Sloot hebben voldaan aan de ITF- en NOC*NSF-eisen. De Groot en De Greef mogen daarom TeamNL vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen.

Ook rolstoeltennisster Aniek van Koot heeft zich gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. Van Koot is meerdere keren dubbelpartner geweest van De Groot en De Greef. Eerder dit jaar namen De Greef en Van Koot het op de Australian Open in de kwartfinale van het dubbelspel op tegen De Groot en Jiske Griffioen. Toen wisten De Groot en Griffioen de wedstrijd te winnen.

‘Wereldtop van rolstoeltennis’

De Groot is de onbetwiste nummer één rolstoeltennisster van de wereld. Eerder dit jaar won ze een prestigieuze Laureus Award voor sporter van het jaar met een beperking. Op de ranking van de ITF staat Van Koot op een derde plaats en Lizzy de Greef bezet de elfde plek op de wereldranglijst.

‘We gaan met een grote groep van negen rolstoeltennissers naar Parijs. Deze spelers draaien mee in de wereldtop van het rolstoeltennis en doen net als in Tokio mee om de medailles. Diede won in Tokio goud in het enkelspel en samen met Aniek goud in de dubbel’, zegt Jacco Eltingh, technisch directeur KNLTB.

De Paralympische Spelen zijn van 28 augustus tot en met 8 september.

Lees ook: Rolstoeltennisster Diede de Groot wint prestigieuze prijs voor beste sporter met beperking