Uitgaanstips van de week: cultuur snuiven op de fiets, tweede kaartje voor halve prijs bij films

Foto: KHABBAZ

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – De zomervakantie is begonnen, maar er is nog genoeg te doen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie KHABBAZ in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente.

Tijdens de zomer is het in de theaters stil, maar je kunt nog wel de filmzaal induiken. Met mooie filmhuisfilms in Parkvilla en in Castellum heb je in de zomer het tweede filmkaartje voor de halve prijs. Omdat de zon is doorgebroken heeft KHABBAZ enkele cultuurtips die je alle hoeken van de gemeente laten zien en waardoor je op de fiets cultuur kunt snuiven.

Fietsen langs exposities

In de Historische Kring in Benthuizen is een expositie Vogels en Verhalen. De expositie is gemaakt door twee kunstenaars uit Benthuizen, Els Rensink en Jaap Sprey. Bij tekeningen, schilderijen en linoleumsnedes wordt tekst en uitleg gegeven over de techniek en de inhoud. Zo is er een afbeelding met opvliegende ganzen, de vaart in Benthuizen vanaf het witte ophaalbruggetje en knotwilgen langs De Dijk.

De volgende stop tijdens de fietstocht met exposities is in Alphen aan den Rijn. Bij Galerie STA-ART is een zomerexpositie te zien waar 25 kunstenaars aan hebben meegewerkt. Het thema van de tentoonstelling is Opwarming.

Vervolgens kun je fietsen richting Zwammerdam, want bij Kunst-in-de-kerk is vanaf 3 augustus elke week een nieuwe expositie van twee kunstenaars te bezichtigen. Gerrie Hooftman en Theo Janssen exposeren schilderijen. In de weken daarna zijn onder andere glaswerk van Marry Buiks, sculpturen van Jasper Bos en installaties door Collete Vester te zien. De laatste expositie start op 31 augustus.

Lees ook: Zomeruitgaanstips van de week: muziek voor kinderen, optreden Hans Klok en cursus striptekenen