Uitgaanstips van de week: drie festivals en dansoptreden van studio dat EK won

Foto: Rik Wolswijk

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Festivals, concerten en een dansoptreden, dat en nog vele andere activiteiten zijn komende week te beleven in de gemeente Alphen aan den Rijn. Iedere woensdag vertelt Kristien van den Oever van cultuurorganisatie Khabbaz in De Ochtendshow van Studio Alphen wat er allemaal te doen is in de gemeente.

Muziekvereniging DSS verzorgt donderdag 4 juli het IJsjesconcert in het Dorpshuis van Aarlanderveen. De plaatselijke muziekvereniging sluit het muzikale seizoen op feestelijke wijze af. De Mars- en Showband begint om 19.00 uur met een ronde door Aarlanderveen. Daarin presenteren alle onderdelen van DSS zichzelf met onder andere het opleidingsorkest, de Vrolijke Noot en de Fanfare.

In het Rosarium van Boskoop vindt zaterdag 6 juli ook een concert plaats van Harmonie Excelsior. Samen met verschillende muziekverenigingen uit Boskoop geven ze een buitenconcert in de tuinen van het Rosarium. Tijdens deze zomerse muziekmiddag zullen de Leo Fanfare uit Hilversum, Harmonie Excelsior, Scoutingband De Schouw en de Baggerbeugels optreden.

Optreden EK-winnaar Studio I’M In Motion

De Alphense dansclub I’M In Motion treedt zaterdag 6 juli op in Theater Castellum. Verschillende dans- choreografiegroepen verzorgen in de middag en avond een performance. De titel van de dansvoorstelling heet TIME in Motion. Twee dansgroepen van de studio zijn in mei dit jaar in de prijzen gevallen tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland.

Dansgroep I’M UnigY werd Europees kampioen in de hoogste danscategorie Modern/Contemporary Over 18 – Intermediate/Advanced. Daarnaast eindigde dansgroep I’M UnitÁ als tweede in de categorie OPEN Over 18 – Intermediate/Advanced.

Keti Koti viering

Deze week zijn er op maandag 1 juli en woensdag 3 juli al activiteiten geweest in het kader van Keti Koti. Op zaterdag 6 juli is de laatste dag van de herdenkingsweek waarin aandacht wordt besteed aan de Surinaamse feestdag.

In Parkvilla is er een Keti Koti viering in Parkvilla. Tijdens de middag geven kunstenaars workshops en daarnaast kunnen bezoekers rondsnuffelen op de Surinaamse wereldmarkt ‘Grondtapoe Woyo’ van 13.00 uur tot 19.00 uur. In de avond is het programma gevuld met optredens en muziek.

Hele weekend festivals

Het komende weekend is er elke dag een festival in Alphen aan den Rijn. Op vrijdagavond 5 juli wordt het festivalweekend afgetrapt met Dutch Summer Vibes. De line-up bestaat uit een rijtje Nederlandse zangers zoals Wolter Kroes, Marco Schuitmaker, John West, Yves Berendse, Jesse Prins en Helemaal Top.

Aan de Zegerplas vindt zaterdag 6 juli het Wet ’n Wild Beachfestival plaats. Liefhebbers van housemuziek kunnen helemaal losgaan met optredens van Benny Rodrigues B2B Michel de Hey, DAF, MENESIX, Joëlla Jackson en MC Roga.

Het weekend vol festivals wordt zondag 7 juli afgesloten met het Sama Sama Maluku Festival. Het grootste Molukse festival van Nederland strijkt neer in Alphen aan den Rijn. Er treden maar liefst 70 Molukse artiesten op, zoals Berget Lewis, The Chicago Funk en DJ Lulu. Daarnaast kunnen bezoekers ook genieten van Molukse hapjes.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: vijf comedians in Comedy Crew en wereldberoemde hits